Türk tiyatrosuna usta sıfatıyla damgasını vurmuş 6 unutulmaz çift

Türk tiyatrosuna usta sıfatıyla damgasını vurmuş 6 unutulmaz çift
Türk tiyatrosuna usta sıfatıyla damgasını vurmuş 6 unutulmaz çift

Kimisi eş, kimisi yakın arkadaş... Tiyatroya kattıkları değer ise ortak.

Geleneksel tiyatrodan, modern tiyatroya geçiş döneminde koydukları performanslar ve özel tiyatrolar bünyesinde verdikleri emekler ile yerleri çok ayrı bir yerde olan isimlerdir onlar...

Haldun Dormen - Metin Serezli 

                                    Nevra Serezli, Göksel Kortay ve daha birçok isim aralarına katılmıştır. Kendi özel tiyatrolarını kurmuş ve yıllarca yönetmişlerdir. Tiyatroda uzun yıllar birbirlerine yol arkadaşı oldular.
Haldun Dormen - Metin Serezli Nevra Serezli, Göksel Kortay ve daha birçok isim aralarına katılmıştır. Kendi özel tiyatrolarını kurmuş ve yıllarca yönetmişlerdir. Tiyatroda uzun yıllar birbirlerine yol arkadaşı oldular.
 Sezai Altekin - Suna Pekuysal - Zihni Göktay

                                    Yıllarca Lüküs Hayat müzikalini birlikte sahneye taşımış ve Türk tiyatrosu adına 2. bir Metin - Zeki - Nevra ekolünü oluşturmuşlardı. Hatta bu alanda belki de ilktirler demek de mümkün oalcaktır.
Sezai Altekin - Suna Pekuysal - Zihni Göktay Yıllarca Lüküs Hayat müzikalini birlikte sahneye taşımış ve Türk tiyatrosu adına 2. bir Metin - Zeki - Nevra ekolünü oluşturmuşlardı. Hatta bu alanda belki de ilktirler demek de mümkün oalcaktır.
Metin Akpınar - Nevra Serezli - Zeki Alasya

                                    Yıllarca rol aldıkları Devekuşu Kabare ekolü televizyona taşınıp yarışma programı bile olmuştu. Zeki Alasya ve Metin Akpınar kendi içlerinde bir ikiliydi fakat Nevra Serezli bu ikilinin bir dönemine partnerlik ediyordu.
Metin Akpınar - Nevra Serezli - Zeki Alasya Yıllarca rol aldıkları Devekuşu Kabare ekolü televizyona taşınıp yarışma programı bile olmuştu. Zeki Alasya ve Metin Akpınar kendi içlerinde bir ikiliydi fakat Nevra Serezli bu ikilinin bir dönemine partnerlik ediyordu.
Nejat Uygur - Bahri Beyat

                                    Aynı zamanda enişte ve kayınço olan Nejat Uygur ve Bahri Beyat, yıllarca aynı sahneyi birlikte paylaşmış en iyi oyunları birlikte çıkarmışlardır.
Nejat Uygur - Bahri Beyat Aynı zamanda enişte ve kayınço olan Nejat Uygur ve Bahri Beyat, yıllarca aynı sahneyi birlikte paylaşmış en iyi oyunları birlikte çıkarmışlardır.
Ferhan Şensoy - Rasim Öztekin

                                    Yıllarca birlikte sahne almış, Münir Özkul gibi bir efsaneyi yıllar sonra tekrardan tiyatro sahnesine çıkarma başarısını elde etmişlerdi. Şensoy, Özkul'dan devraldığı kavuğu geçtiğimiz yıl Öztekin'e emanet etti.
Ferhan Şensoy - Rasim Öztekin Yıllarca birlikte sahne almış, Münir Özkul gibi bir efsaneyi yıllar sonra tekrardan tiyatro sahnesine çıkarma başarısını elde etmişlerdi. Şensoy, Özkul'dan devraldığı kavuğu geçtiğimiz yıl Öztekin'e emanet etti.
Demet Akbağ - Yılmaz Erdoğan

                                    BKM ekolü ile başlayan yolculukları: Bir Demet Tiyatro, Otogargara, Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?, Bana Bir Şeyhler Oluyor ve Haybeden Gerçeküstü Aşk ile devam etti. Yetmedi bir de sinema da birlikte çalıştılar ve daima birlikte anıldılar.
Demet Akbağ - Yılmaz Erdoğan BKM ekolü ile başlayan yolculukları: Bir Demet Tiyatro, Otogargara, Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?, Bana Bir Şeyhler Oluyor ve Haybeden Gerçeküstü Aşk ile devam etti. Yetmedi bir de sinema da birlikte çalıştılar ve daima birlikte anıldılar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >