Türk yazılımcılardan FETÖ'yü tokatla oyunu: Arama motorları sansür uyguladı

Yazılımla ilgilenen bir grup amatör genç “FETÖ'yü Tokatla" isimli bir oyun geliştirdi. Oyun 2 ay içinde 60 bin kullanıcı tarafından indirilmesine rağmen arama motorlarında oyun olarak yayınlanmasına izin çıkmadı.

Yazılımla ilgilen bir grup amatör genç yaklaşık 2 ay önce “FETÖ'yü Tokatla" isimli oyun yaptı. Amatör gençler bu oyunun, oyun mağazalarında ücretsiz olarak yayınlanması için başvuruda bulundu. Fakat bir arama motorunun oyun mağazası oyunu şiddet içerdiği gerekçesiyle kabul etmedi. Buna rağmen oyun 2 ay içerisinde yaklaşık 60 bin kişi tarafından indirildi.

Neden kabul edilmediğini anlamıyoruz
Oyunu geliştiren kişilerden İbrahim Keleş, “FETÖ'yü Tokatla insanların 15 Temmuz ile ilgili travmaları biraz olsun azaltmaya yönelik arkadaşlarımızla geliştirdiğimiz bir oyun. Şu anda bir yerde sadece uygulama olarak var, ancak henüz direkt olarak bir oyun olarak kabul edilmiş değil. Hedefimiz 15 Temmuz'da bize yapılan bu hain darbe girişimine karşı Türkiye'deki ve dünyadaki tüm FETÖ'ye karşı duruş sergileyen insanların sadece bir oyun oynayarak tepkilerini göstermelerini sağlamaktı. Oyunun yayınlanmasında şiddet içerdiği gerekçesiyle bundan daha fazla şiddet içeren bir çok oyun uygulamalarda var. Ancak FETÖ'yü Tokatla uygulamasını direkt olarak kabul etmediler, bununla ilgili bütün girişimlerimize rağmen hala bir oyun olarak değil uygulama olarak ancak var. Biz bunun da manidar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Oyunun yayınlanmamasına engel teşkil edecek bir şey bulunmadığını ifade eden Keleş, "Şu andaki Amerikan Başkanı Trump'un başının kesildiği, kan görüntülerinin bulunduğu ve daha sonra gözünde dolarların çıktığı oyunlara müsaade eden bu yapı, "FETÖ'yü Tokatla" oyunu bu oyunlardan daha az şiddet ve daha çok espri içeriyorken, neden izin verilmiyor? Bu sorunun cevabını arıyoruz. Diğer şiddet içeren oyunların linklerini gönderdik, onlarla ilgili herhangi bir sonuç alamadık. Biz oyunun ismini değiştirdik, farklı ülkelerden yükleme yaptık, ama bizim hesaplarımız banlandı ve yine bir şekilde izin alamadık" diye konuştu.






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >