Türkan Şoray ve Filiz Akın'dan büyük vefa

Filiz Akın ve Türkan Şoray Fatma Girik'i yalnız bırakmadı.
Filiz Akın ve Türkan Şoray Fatma Girik'i yalnız bırakmadı.

Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik geçtiğimiz günlerde beyin ameliyatı olmuştu. Hidrosefali sebebiyle beyin ameliyatı olan Girik'in durumu hakkında iyi olduğu ve ameliyatın başarılı geçtiği söylendi. Filiz Akın ve Türkan Şoray ise oyuncuyu yalnız bırakmayarak ziyarete gitti. Oyuncuların bu davranışı 'büyük vefa' olarak yorumlandı.

Oyuncu Fatma Girik sağlık konusunda zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde dengesini kaybederek evinde düşen ve hastaneye kaldırılan Girik'e zatürre teşhisi konmuş ve taburcu edilmişti. Ancak daha sonra beyin ameliyatı olan oyuncunun Hidrosefali olduğu söylenmişti.

Taburcu edilmişti

Sık sık düşmesinin sebebi araştırılan oyuncunun yapılan tetkiklerden sonra ameliyat olmasına karar verdi. Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen hastalık sebebiyle shunt ameliyatı geçiren Girik'in Profesör Doktor Talat Kırış yaptı. Kırış,“Fatma Hanım’ın ameliyatı çok başarılı geçti, basit bir ameliyattı. Hidrosefali sebebiyle bir shunt ameliyatı yaptık. Uyandı ve bütün fonksiyonları normal. Her şey yolunda” demişti.

Ziyarete gittiler

Geçen ay hidrosefali sebebiyle beyninden ameliyat olan usta sanatçı Fatma Girik evine taburcu edilmişti. Türk sinemasının dört yapraklı yoncası olarak bilinen ekipten Filiz Akın ve Türkan Şoray arkadaşları Fatma Girik'i ziyaret etti ve bu özel anı sosyal medya sayfalarından takipçileriyle paylaştı.

Türkan Şoray "Aramızda müthiş bir dostluk var. Bu kelimelerle tarif edilemez. Birbirimizi zor zamanlarda hiç yalnız bırakmayız. Herkes birbirini arar, sorar, ziyaret eder" demişti.

 Filiz Akın,Türkan Şoray ve Fatma Girik.
Filiz Akın,Türkan Şoray ve Fatma Girik.

Hidrosefali nedir?

  • Hidrosefali sıklıkla uzmanlar tarafından sinsi hastalık olarak kabul edilir. Hastanın yaşlanmasıyla birlikte beyin omurilik sıvısının basıncının artmasıyla birlikte hastada hafıza kaybı, yürüme zorluğu ve idrar kaçırma gibi durumlar gözlenebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >