Turkcell yaptı: Türkiye’nin ilk 'uçan baz istasyonu'

Dronecell, Türkiye’nin ilk uçan baz istasyonu sıfatıyla tarihe geçti.
Dronecell, Türkiye’nin ilk uçan baz istasyonu sıfatıyla tarihe geçti.

Telekomünikasyon devi Turkcell, ‘Türkiye’nin ilk uçan baz istasyonu’ titrine sahip Dronecell’i aktif halde görebileceğimiz bir reklam filmi yayınladı.

Dronecell isimli ‘Türkiye’nin ilk uçan baz istasyonu’ Turkcell tarafından yapıldı ve havalandırıldı. 4.5G hizmetini daha kolay biçimde verebilmek amacıyla tasarlanan sistem, istediği her yerden havalanıp kapsama alanı dışında olan bölgelere ses ve data hizmeti sağlayacak. Yenilikçi bir bakış açısıyla geliştirilen teknoloji, bir reklam filmiyle kamuoyuna duyuruldu.

Gelişen teknolojinin önemli parçaları arasında yer alan ‘drone teknolojisi’ Dronecell ile daha da ilerleyecek…
Gelişen teknolojinin önemli parçaları arasında yer alan ‘drone teknolojisi’ Dronecell ile daha da ilerleyecek…

‘Hiçbir zaman kullanmamak dileğiyle’

Günümüzde, sürekli olarak artan bir hızla gelişen drone teknolojisini takip edebilmek amacıyla tasarlanan Dronecell, Turkcel’in en çok önem verdiği projeler arasında yer alıyor. Her yere ulaşabilmek ve olası sel, deprem, heyelan gibi doğal afet durumlarında acil yardım sağlayabilmek için uçan baz istasyonu Dronecell'i üreten firma, ‘Hiçbir zaman kullanmamak dileğiyle’ vurgusuyla birlikte Dronecell’i tanıttı.

120 metre yükselebiliyor

Türkiye’nin havalanabilen ilk baz istasyonu olma özelliğine sahip olan Dronecell, 40 dakika boyunca havada kalabiliyor. 120 metre yükseklikten 5 kilometrekarelik bir alanda 4.5G hizmeti verebilecek bir kapasiteye sahip olan Dronecell, koordinat algılama ve hayata geçirme noktasında da oldukça maharetli. Önceden sisteme girilen koordinatlara otomatik olarak gidebilen Dronecell, istenildiği noktaya geldiğinde motorlarını kapatıp sabit bir çekim noktası gibi uzun süre 4.5G hizmeti sağlayabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >