Türkiye-ABD arasındaki F-35 geriliminde bundan sonra ne olacak?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin, S-400 alımından dolayı F-35 projesinden çıkarılması için sürecin başlattığını duyurmasının ardından Bakanlık "Hatadan geri dönün" açıklamasında bulunmuştu. Peki tüm bunlar ne demekti? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar GZT'com'a bundan sonraki süreç için önemli değerlendirmelerde bulundu.

Pentagon'da düzenlenen basın brifinginde konuşan ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ellen Lord ile Müsteşar Yardımcısı David Trachtenberg "ABD ve diğer F-35 ortakları, Türkiye'nin program ortaklığını askıya alma ve Türkiye'yi programdan çıkaracak resmi süreci başlatma konusunda mutabıktır. Bununla beraber Başkan Donald Trump'ın da ifade ettiği gibi ABD, Türkiye'nin stratejik ortaklığına halen çok değer vermektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar GZT'com editörü Şifa Kaymak'a konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak "Türkiye'yi ABD'den uzaklaştırmayı hedefleyen senaryolar var" dedi.

"Türkiye'yi ABD'den uzaklaştırmayı hedefleyen senaryolar var"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar "ABD'nin Türkiye'ye ve PKK'ya yönelik ortaya koymuş olduğu temel bir siyaset var.Bu siyaset ve stratejinin neden olduğu bir depremle karşı karşıyayız.Özellikle Türkiye'nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı tehditlerle ilgili Amerika'yı yanında görememesi. FETÖ ve PKK gibi Türkiye'nin egemenliğini tehdit eden terör örgütleriyle iş birliği yapması ve himayesinde bulundurması aynı zamanda onlara alan açması Türkiye ve ABD arasında son derece bir güvensizliğe sebep verdi.Bu güvenliğin neticesinde de açıkçası Türkiye'nin isteklerine karşılık verilmeyince S-400'e yöneldi. E biz de bunu alınca ABD sanki denklemin bir parçası değilmiş gibi Türkiye'yi cezalandırmaya çalışıyor.Cezalandırılması gereken biri varsa o da kendisidir.Bu aslında bir başka oyunu gösteriyor.ABD neden ısrarla böyle davranıyor.Türkiye ve ABD'yi birbirinden uzaklaştırmak isteyen bazı oyunlar var.Mesele sadece cezalandırma değil.Birileri bilinçli ve sistematik şekilde Türkiye'yi ABD'den uzaklaştıracak bir takım gerekçeler üretiyor." dedi.

Bundan sona ne olacak?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >