Türkiye, ABD'ye Ford'un ürettiği solunum cihazı parçalarını gönderdi

ABD'ye yardım
ABD'ye yardım

Türkiye, Ford'un Türkiye'de ürettiği solunum cihazı parçalarını yardım uçağıyla ABD'ye gönderdi.

Daha önce ABD'ye maske, yüz kalkanları ve kişisel koruyucu ekipmanlarla birlikte tulumlar gönderen Türkiye, böylece ikinci yardım uçağıyla ventilatör parçalarını da ulaştırdı.

Koronavirüs salgınının dünya genelinde duyulmasıyla birlikte Çin'e ilk yardım eden ülkeler arasında yer alan Türkiye, daha sonrasındaki süreçte de onlarca farklı ülkeye sağlık malzemesi gönderdi. Üstelik ekipman konusundaki yardımlar artarak devam ediyor.

Türkiye'de Ford tarafından üretilen solunum cihazı parçaları gönderildi.

Şu ana kadar daha çok maske, yüz kalkanları ve kişisel koruyucu ekipmanlar gönderilmiş olsa da son olarak ABD'ye solunum cihazı parçaları gönderilmeye de başlandı.

Bu konuda gösterdiği kolaylıktan dolayı NATO Müfettikimiz Türkiye'ye teşekkür ederiz.

ABD Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'de Ford tarafından üretilen solunumcihazı parçalarının ABD'ye gönderilmek üzere yola çıktığını duyurdu.

  • Ventilatör ya da diğer adıyla solunum cihazları, koronavirüs tedavisinin en önemli sağlık bileşenleri başında. Solunum cihazı ya da ventilatör nedir? Kronik solunum yetmezliği tedavisinde aktif kullanılan bu cihazlar, mekanik ventilasyon için (solunum işlevinin yapay olarak gerçekleştirilmesi) nöromüsküler hastalıklarda tercih ediliyor. Solutucu şeklinde de geçen bu cihaz doğal olarak koronavirüs tedavisinde de çok büyük öneme sahip. Dolayısıyla ülkeler koronavirüs tedavisinde çok fazla solunum cihazına ya da uygun ekipmana ihtiyaç duyuyor.

Ford'un Türkiye'de üretilen ventilatör bileşenleri için ABD'ye uçak gönderildi. Böylece aslında Türkiye ABD'ye ikinci kez yardım uçağı göndermiş oldu. Az önce de bahsettiğimiz maske, yüz kalkanları, kişisel ekipman ve tulum konusundaki desteğin yanı sıra şimdi ise ventilatör parçaları gönderildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >