Türkiye, Akdeniz'de 23 Ağustos'a kadar NAVTEX ilan etti

Arşiv
Arşiv

Türkiye, Akdeniz'de sismik araştırma yürütecek Oruç Reis gemisi için 23 Ağustos'a kadar denizcilik uyarı notu olarak bilinen NAVTEX ilan etti.

Türkiye, Akdeniz'de araştırma çalışmaları yürütecek Oruç Reis gemisi için yeni NAVTEX ilan etti. Uyarı notunda, 23 Ağustos'a kadar Ağustos arasında Akdeniz açıklarında atış eğitimleri gerçekleştirileceği belirtildi.

"Oruç Reis çalışma yapacağı alana ulaştı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı. Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için Akdeniz'de ve Karadeniz'deki çalışmalarımız aralıksız devam edecek" dedi.

TSK atış eğitimleri gerçekleştirecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar, yeni haftada Akdeniz'de atış eğitimleri gerçekleştirecek. Türk gemilerinin Akdeniz'deki sondaj çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki Yunanistan ve Mısır'ın imzaladığı deniz yetki alanı sözde anlaşmasına tepkisini şöyle dile getirmişti: "Şimdi Yunanistan ile Mısır arasında yapılan bu anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Biz sondaj çalışmalarına hemen başladık. Barbaros Hayrettin'i de görevine gönderdik. Sözlerinde durmuyorlar."

Türkiye'nin bu adıma yanıtı sahada da gecikmedi. Türkiye, Akdeniz açıklarında denizcilik uyarı notu olarak bilinen yeni bir NAVTEX ilan etti.

NAVTEX nedir?

  • NAVTEX, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >