Türkiye geliyor diye 40 yıllık düşman birleşti: Münbiç'in batısında Rus kuzeyinde ABD bayrağı

münbiç abd rusya bayrağı
münbiç abd rusya bayrağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan El Bab'ın ardından hedefin Münbiç olduğunu söylemesi üzerine, ilçenin batısına Rus ve rejim bayrağı, kuzeyine ise ABD bayrağı asıldı.

"ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Münbiç'in kuzeyine askeri yığınak yaptığı ve bölgede devriye gezdiğine" dair haberler çıkması üzerine Albay Dorrian, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

ABD SÖZCÜSÜ: HEDEF, DEAŞ'IN YENİLMESİ
Sözcü, "@CJTFOIR (Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu) bu adımı, koalisyon üyelerine ve ortaklarına güvence vermek, saldırıları caydırmak ve DEAŞ'ın yenilmesine odaklanmaya devam etmek üzere attı. Biz düşmanca hareketleri caydırmak, yönetişimi iyileştirmek ve YPG'nin orada daimi bir varlığının bulunmadığını temin etmek için Münbiç civarındaki kuvvetleri artırmıştır." paylaşımında bulundu.

Dorrian ayrıca Koalisyonun geçen yazdan beri Münbiç'te kuvvet bulundurduğunu kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada ise Münbiç'e Suriye rejimi ve Rusya'ya ait zırhlı araçların, insani yardım konvoylarına eşlik ederek ilçeye girdiği ifade edilmişti.

TSK'NIN MÜDAHALE İHTİMALİ TÜM GÜÇLERİ BİRLEŞTİRDİ
Türkiye'nin Münbiç'i YPG'den temizleyeceğini açıklamasının ardından Esed, Rusya ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Münbiç'e asker göndermesi Türkiye'ye karşı birleştikleri şeklinde yorumlandı. Münbiç'in kuzeyinde ABD askerlerinin konuşlandığı, ilçenin batısında ise Rusya bayraklarının olduğu görüldü. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye destekli muhalifler müdahalede bulunmasın diye ilçenin batısı Rusya ve Esed rejimine bağlı güçlere teslim edildi.







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >