Türkiye genelinde peş peşe elektrik kesintileri yaşanıyor

Elektrik Direği
Elektrik Direği

Türkiye'nin birçok şehrinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintilerin sebebi iletim hatlarından kaynaklı olduğu açıklandı. Elektrik dağıtım şirketlerinin internet siteleri de aşırı yoğunluktan çökmüş durumda. Kesinti yaşanan şehirler arasında İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, Ankara, Bursa, Adana, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak, Manisa da var.

Sabah saatlerinde Türkiye'nin dört bir yanında başlayan elektrik kesintileri sosyal medyada gündem oldu. Birçok ilde yaşanan elektrik kesintilerinin sebebi iletim hatlarından kaynaklı olduğu açıklandı.

Planlı kesintiler de var

Ege Bölgesi'nde sabah saatlerinden bu yana yaşanan elektrik kesintilerinin bir bölümünün daha önce duyurusu yapılan 'planlı kesintiler' olduğu öğrenildi.

Kesinti yaşanan iller arasında İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa, Adana, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak, Manisa da var.

İstanbul ve İzmir'deki elektrik dağıtım şirketlerinin internet sitelerine ve çağrı merkezlerine ise ulaşılamıyor.

İstanbul elektrik kesinti programı

Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Şişli, Zeytinburnu ilçelerinde genel elektrik kesintisi yaşanıyor.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre bu ilçelerdeki kesintilerin ortalama 1 saat içerisinde sona ermesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >