Türkiye uyardı: Norveç Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına verdiği izni iptal etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye'nin uyarıları sonucunda Norveç geri adım attı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Norveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına verilen iznin iptal edildiğini açıkladı.

Norveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemine verilen izin iptal edildi. Eylemin duyulması üzerine bugün, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Büyükelçiye eyleme verilen izinden duyulan rahatsızlık iletildi

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler" dedi.

"İnsanlık suçu olarak görüyoruz"

İsveç ve Danimarka'da ifade özgürlüğü adı altında İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretlerin sürdüğünü aktaran Çavuşoğlu, "Bunu onlara karşı yapmaya kalktığınızda hemen yabancı düşmanlığı vs. Bunların hepsi yanlış. Bunları doğru bulmuyoruz. Hangi dine, inanca yönelik olursa olsun. İslam düşmanlığı da Hristiyan düşmanlığını da Antisemitizmi de insanlık suçu olarak görüyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, "Biz İsrail’in yaptıklarını sonuna kadar eleştiririz ama Yahudi düşmanlığı yoktur bizde. Olmaması gerekiyor. Bu iki refleksi de reddediyoruz. Milli kimlik ve kültürümüzü iyi bilmeliyiz ve iyi korumalıyız. Yanlışıyla doğrusuyla biz ecdadımızla gurur duyuyoruz"diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >