Türkiye Uzay Ajansı resmen kuruldu

Türkiye Uzay Ajansı
Türkiye Uzay Ajansı

Uzun süredir devam eden çalışmalar sonrasında bu sabah Resmî Gazete'de yayınlanan kararnameyle Türkiye Uzay Ajansı resmen kuruldu. Ayrıntılar haberimizde:

Yıllardır devam eden çalışmaların ardından Türkiye Uzay Ajansı resmen kuruldu. Diğer bir değişle bugün Resmî Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile faaliyetler resmen başlamış oldu.

Türkiye Uzay Ajansı'nın çalışmaları neler olacak?

Böylece aslında bir anlamda Türkiye Uzay Ajansı'nın görev ve yetkileri de tamamen düzenlenmiş oldu. Bu kurum aslında temelde Cumhurbaşkanınca belirlenen politikalarda Milli Uzay Programı'nın hazırlanması için çalışmalar yürütecek.

Türkiye Uzay Ajansı'nın önümüzdeki dönemlerde birçok farklı çalışmaya imza atacağı aşikar.
Türkiye Uzay Ajansı'nın önümüzdeki dönemlerde birçok farklı çalışmaya imza atacağı aşikar.

Ama yalnızca bu değil elbette. Ek olarak 20 görev maddesiyle uzay araçlarına ilişkin hakların kullanılması konusunda da önemli yönlendirmeler yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilişkili olarak faaliyet gösterecek olan Türkiye Uzay Ajansı, ayrıca Bakanlık tarafından verilen görevleri de yerine getirecek.

Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı dahil olmak üzere toplamda 7 üyeden oluşacak olan kurulun çalışmalarını biz de GZT.com olarak yakından takip edeceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >