Türkiye'de görülen koronavirüsle ilgili ilk açıklama: Salgın değil, tek bir örnek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan -AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan -AA

AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de tespit edilen koronavirüs vakasıyla ilgili "Avrupa'dan gelen vatandaşımızda virüs tespit edildi. Tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi de kontrol altında tutuluyor. Avrupa kaynaklı bir vaka var, salgın değil tek bir örnek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir kişide koronavirüs tespit edilmesine ilişkin konuştu. Erdoğan, "Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda koronavirüs tespit edildi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi. Avrupa kaynaklı bir vaka var, salgın değil tek bir örnek" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Genel sağlık durumu iyi"

Dün gece Sağlık Bakanı tarafından yapılan koronavirüse temas etmek istiyorum. Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda koronavirüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi izlemeye alındı. Bu hastalığın ülkemize sirayet etmemesi için gereken önlemleri aldık. Ancak biz hangi tedbiri alırsak alalım, yakın çevremizde bu kadar yaygınlaşmış bir virüsten korunmak mümkün olmadı.

Avrupa kaynaklı bir vaka var, salgın değil tek bir örnek. Yarın dar çerçeve bir toplantı yapacağız.

"Virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değil"

Vatandaşlarımızdan ricam, sağlık personelinin ikazlarına harfiyen uymaktır. Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Biz de geçtiğimiz cuma gününden beri tokalaşmayı, kucaklaşmayı kesip uzaktan selamlaşmaya geçtik. Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Milletimiz nice saldırıları göğüslemeyi başarmıştır, bunun da üstesinden gelecektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >