Türkiye'de günlük akıllı telefon kullanım süresi dört saati aştı

Akıllı telefon
Akıllı telefon

Yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan sonuçlar, Türkiye'deki kullanıcıların her gün akıllı telefon başında dört saatten fazla zaman geçirdiğini gösteriyor.

Birkaç sene içinde hayatın vazgeçilmesi halini alan sosyal ağlar, milyonlarca kullanıcıyı ekranlara hapsediyor. Başta akıllı telefon olmak üzere elektronik cihaz bağımlılığının ruhsal bir hastalık olarak değerlendirilmesinden sonra, ortaya çıkan kullanım istatistikleri bu tezin doğruluğunu bir kez daha ortaya çıkarıyor.

Mindstation verilerine göre, Türkiye'de akıllı telefonların günlük ortalama kullanım süresi 248 dakika. Kadınlar arasındaki istatistiğe bakıldığında ise rakam 279 dakikaya çıkıyor. Yani aslına bakılırsa dört saati aşkın bir kullanım söz konusu.

Akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazların kullanım oranı her geçen gün daha da artıyor. Özellikle küçük yaştaki çocukların bu istatistiğin bir parçası olması da üzücü. Zira elektronik ürün kullanım yaşının düşmesiyle birlikte psikologlar bu konuyu ciddi anlamda değerlendirmeye başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >