Türkiye'de liseli gençler Avustralya yangını için kolları sıvadı: 'Hayat kurtaracak mekanizma!'

Ultimate Robotics Takımı.
Ultimate Robotics Takımı.

14 ve 18 yaş aralığındaki 38 öğrencinin katılımıyla oluşturulan Ultimate Robotics Takımı, dünyanın en prestijli robotik yarışması FRC (FIRST Robotics Competiton)'de yarışmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Toplamda 14 dalda ödül verilecek yarışmanın tüm ödüllerine talip olan ekip, Türkiye'nin ve dünyanın 'geleceğini inşa etme' mottosuyla hareket ediyor.

Genç kadro, 'yeni nesil çalışmaların' tamamına ilham olmak ve 21. yüzyıla adapte olmuş bir nesil oluşturmak için var gücüyle çalışıyor.

Ekip son olarak, Avustralya'daki yangınlara müdahale edebilmek için taslak bir çalışma hazırlığına girişmiş durumda. Proje, Avustralya'daki su yetersizliğini gidermek ve tuzlu suyu arıtarak tatlı suya çevirmek üzerine kurgulandı.

2016 yılının Ekim ayında, Bahçeşehir Koleji'nde temelleri atılan Ultimate Robotics Takımı, 14-18 yaşındaki 38 öğrencinin dahil olmasıyla oluşturuldu. Arılara zarar veren 'Varroa parazitini' gidermek için geliştirilen 'akıllı kovan' projesiyle başlayan üretim süreçleri 50'den fazla projenin hayata geçirilmesiyle devam eden takım, dünyanın en prestijli robotik yarışması olarak nitelendirilen FRC (FIRST Robotics Competetion)'de yarışmak için çalışmalarına hız verdi.

Ultimate Robotics Takımı, 'Çorbada Tuzun Olsun' sosyal yardım projesine de katılmıştı.
Ultimate Robotics Takımı, 'Çorbada Tuzun Olsun' sosyal yardım projesine de katılmıştı.

[[ 15.01.2020 14:17 ]]

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >