Türkiye'de sıcaklık rekoru 49,5 dereceyle kırıldı

Arşiv
Arşiv

Türkiye'yi etkisi altına alan hava dalgası nedeniyle yurt genelinde aşırı sıcaklar etkili olurken, dün Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde 49,5 derece ile Türkiye sıcaklık rekoru kırıldığı açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; en yüksek sıcaklığın dün 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde ölçüldüğünü bildirdi.


"En yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir Sarıcakaya'da ölçüldü"

Bakan Özhaseki, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının etkisiyle, dün Türkiye'de sıcaklık rekoru kırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz verilerine göre; en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir Sarıcakaya'da ölçüldü. Eski rekor 20 Temmuz 2021'de 49,1 derece ile Şırnak Cizre'de ölçülmüştü. Bu anlamda iklim değişikliğiyle mücadele için; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >