Türkiye'de yapılan aşı sayısı 15 milyonu geçti

Arşiv
Arşiv

Türkiye'de COVID-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 15 milyonu geçti.

Türkiye'de 14 Ocak'ta başlayan koronavirüs aşı kampanyasında kritik bir eşik daha geride kaldı.

Sağlık altyapısı yatırımları ve yeterli sağlık çalışanı istihdamının etkisiyle, Çin'den getirilen Sinovac koronavirüs aşıları kısa sürede vatandaşlara uygulanıyor.

Risk ve yaş gruplarına göre hazırlanan çizelge doğrultusunda devam eden aşı çalışmalarında bugün 60 yaş üstü vatandaşlar ve eşlerinin de aşılanmasına başlandı.

Türkiye'nin dört bir yanında, en ücra köylere kadar dağıtımı yapılan aşıların uygulamaları devam ederken, uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 15 milyonu geçti.

Şimdiye kadar 8 milyon 405 bin 444 kişiye ilk doz uygulanırken, 6 milyon 601 bin 232 kişinin ise 2 doz aşısı da yapıldı.

Veriler Sağlık Bakanlığı Aşı Bilgilendirme Platformu'nda anlık olarak artmaya devam ediyor.

  • Nasıl randevu alınır?
  • Sosyal Medya: 💉 Aşı randevusu almak için ne yapmalı?
  • Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız sistemi üzerinden “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından bunu kolaylıkla öğrenebilir ya da aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumlarını öğrenebilirler.
  • Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem e-Nabız’dan hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor. Eğer vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu; e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor.
  • Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşların cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >