Türkiye'den "dövizini bozdur" kampanyaları: Dolarını bozdur mezar taşını götür

Dolar ve eurodaki artışa karşı Türk parasının değerlenmesi için atağa geçen esnaflar, dolarını bozdurup makbuzunu getiren vatandaşlar için çeşitli kampanyalar başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yastık altınızdaki dolarlarınız bozdurup, TL yapın" çağrısı üzerine harekete geçen esnaflar da bu söze destek vermek için çeşitli kampanyalar başlattı. İşte o ilginç kampanyalar..



"100 Dolarını bozana kahvaltı ısmarlıyorum"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bingöl'ün Genç ilçesindeki esnaflar, dolarını bozdurup makbuzunu getirenlere bedava kahvaltı ve ekmek kampanyası başlattı.

Kahvaltı salonu işletmeciliği yapan esnaf Bahri Kara, “Reisi Cumhurumuzun yaptığı bir açıklama vardı ekonomiye destek için. Biz de esnaflar olarak tamamen reisin arkasında duracağız ve 100 dolarını bozup makbuzuyla birlikte getiren herkese kahvaltı ısmarlıyorum. Avrupa'nın oyunlarının bitmesi ve ekonomimizin güçlenmesi için bütün halkımızı ve esnaflarımızı reisimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.
"100 Dolarını bozana kahvaltı ısmarlıyorum" Bingöl'ün Genç ilçesindeki esnaflar, dolarını bozdurup makbuzunu getirenlere bedava kahvaltı ve ekmek kampanyası başlattı. Kahvaltı salonu işletmeciliği yapan esnaf Bahri Kara, “Reisi Cumhurumuzun yaptığı bir açıklama vardı ekonomiye destek için. Biz de esnaflar olarak tamamen reisin arkasında duracağız ve 100 dolarını bozup makbuzuyla birlikte getiren herkese kahvaltı ısmarlıyorum. Avrupa'nın oyunlarının bitmesi ve ekonomimizin güçlenmesi için bütün halkımızı ve esnaflarımızı reisimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.
"100 Dolar bozdurana yüzde 10 indirim"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yalova'da balıkçılık yapan bir esnaf, yaşanan gelişmelere tepki amacıyla 100 dolar bozduranlara aldıkları tüm balık çeşitlerinde yüzde 10 indirim uyguluyor. 

Rasim Koçal Yelken Sokak'ta faaliyet gösteren balık işletmesinin sahibi Emre Soğuksu (28), esnaf olarak yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
"100 Dolar bozdurana yüzde 10 indirim" Yalova'da balıkçılık yapan bir esnaf, yaşanan gelişmelere tepki amacıyla 100 dolar bozduranlara aldıkları tüm balık çeşitlerinde yüzde 10 indirim uyguluyor. Rasim Koçal Yelken Sokak'ta faaliyet gösteren balık işletmesinin sahibi Emre Soğuksu (28), esnaf olarak yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
"Makbuzu getir, dürümü götür"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Gaziantep'teki bir lokanta sahibi, 200 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere istediği yemeği bedava veriyor. Lokanta işletmecisi Mustafa Çolak, Cumhurbaşkanının çağrısına destek verdiklerini belirterek, “Doların yükselmesinden dolayı çok sıkıntımız var. 200 dolarını bozup makbuzunu bize getirene istediği yemeyi bedava veriyoruz. Bu kampanyamızın tüm ülkede ses getirmesini istiyoruz. Dolar çok yükseliyor, buna bir önlem almamız lazım. Biz bu durumdan çok şikayetçiyiz. Bir hafta içinde makbuzu ile birlikte 10-15'e yakın vatandaş geldi. Onlara yemeği bedava verdik. Diğer esnafların da bize destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu.
"Makbuzu getir, dürümü götür" Gaziantep'teki bir lokanta sahibi, 200 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere istediği yemeği bedava veriyor. Lokanta işletmecisi Mustafa Çolak, Cumhurbaşkanının çağrısına destek verdiklerini belirterek, “Doların yükselmesinden dolayı çok sıkıntımız var. 200 dolarını bozup makbuzunu bize getirene istediği yemeyi bedava veriyoruz. Bu kampanyamızın tüm ülkede ses getirmesini istiyoruz. Dolar çok yükseliyor, buna bir önlem almamız lazım. Biz bu durumdan çok şikayetçiyiz. Bir hafta içinde makbuzu ile birlikte 10-15'e yakın vatandaş geldi. Onlara yemeği bedava verdik. Diğer esnafların da bize destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu.
Züccaciyeciden, 300 dolar bozdurana hediye kampanyası

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde züccaciyeci Cevat Bulut, bankadan 300 dolar bozdurup dekontu kendisine getirenlere hediye kampanyası başlattı. 

Bulut, bankadan 300 dolar bozdurarak makbuzunu kendisine getirenlere dükkanından çeşitli züccaciye eşyaları hediye etme kampanyasını işyerinin camına astığı pankartla duyurdu. Pankarta, "1 dolar için vatanını satanlara dolarını bozdurarak darbeni vur. En az 300 dolar bozdur hediyeni al" yazdıran Bulut, 20 gün sürdüreceği kampanya kapsamında 300 dolar bozduranlara kahve takımı, tencere takımı ve çeşitli hediyeler vereceğini söyledi.
Züccaciyeciden, 300 dolar bozdurana hediye kampanyası Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde züccaciyeci Cevat Bulut, bankadan 300 dolar bozdurup dekontu kendisine getirenlere hediye kampanyası başlattı. Bulut, bankadan 300 dolar bozdurarak makbuzunu kendisine getirenlere dükkanından çeşitli züccaciye eşyaları hediye etme kampanyasını işyerinin camına astığı pankartla duyurdu. Pankarta, "1 dolar için vatanını satanlara dolarını bozdurarak darbeni vur. En az 300 dolar bozdur hediyeni al" yazdıran Bulut, 20 gün sürdüreceği kampanya kapsamında 300 dolar bozduranlara kahve takımı, tencere takımı ve çeşitli hediyeler vereceğini söyledi.
250 Dolar bozana ücretsiz ekmek

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Eyüp Alibeyköy'de fırın sahibi Gökhan Kuk, Türk parasının değerlenmesi için 250 dolar ve euroyu bozdurup, makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz ekmek veriyor.
250 Dolar bozana ücretsiz ekmek Eyüp Alibeyköy'de fırın sahibi Gökhan Kuk, Türk parasının değerlenmesi için 250 dolar ve euroyu bozdurup, makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz ekmek veriyor.
"Dolar bozdurana bedava traş"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Iğdırlı kuaför, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek için en az 250 dolarını Türk Lirasına çeviren herkese ücretsiz saç sakal tıraşı yapmak için kampanya başlattı.
"Dolar bozdurana bedava traş" Iğdırlı kuaför, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek için en az 250 dolarını Türk Lirasına çeviren herkese ücretsiz saç sakal tıraşı yapmak için kampanya başlattı.
Dolarını bozdur mezar taşını götür

                                    
                                    Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde mermer işletmeciliği yapan Enes Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek olmak ve vatandaşların döviz bozdurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla kampanya başlattı.

Enes Alan, babasıyla başlattıkları bu kampanyada iş yerlerine ve mezar taşlarının üzerine astıkları ''2 bin dolar bozdurup fişini getirene 30'luk mezar taşı bedava", ''Dolarını bozdur mezar taşını götür'' yazısıyla kampanyaya destek veriyor.
Dolarını bozdur mezar taşını götür Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde mermer işletmeciliği yapan Enes Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek olmak ve vatandaşların döviz bozdurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla kampanya başlattı. Enes Alan, babasıyla başlattıkları bu kampanyada iş yerlerine ve mezar taşlarının üzerine astıkları ''2 bin dolar bozdurup fişini getirene 30'luk mezar taşı bedava", ''Dolarını bozdur mezar taşını götür'' yazısıyla kampanyaya destek veriyor.
500 bin avro bozdur adın amfi tiyatroya verilsin
Van'da 500 bin avro ve dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşın adının Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki (YYÜ) amfi tiyatroya verileceği bildirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Battal, "500 bin avro veya dolarının Türk lirasında kaldığını ispat eden vatandaşımızın adını amfi tiyatromuza vereceğiz." dedi.
500 bin avro bozdur adın amfi tiyatroya verilsin Van'da 500 bin avro ve dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşın adının Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki (YYÜ) amfi tiyatroya verileceği bildirildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Battal, "500 bin avro veya dolarının Türk lirasında kaldığını ispat eden vatandaşımızın adını amfi tiyatromuza vereceğiz." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >