Türkiye'nin en garip ismine sahip: Anlamını bile bilmiyor

Kaşmen Akpınar / Türkiye'de bu isim ondan başkasında yok.
Kaşmen Akpınar / Türkiye'de bu isim ondan başkasında yok.

Bazı isimleri oldukça sık duyarken bazılarıyla ilk kez karşılaşabiliyoruz. Bu durumla karşı karşıya kalan Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşamını sürdüren Kaşmen Akpınar, isminin nereden geldiğini ve anlamını dahi bilmediğini söyledi. Özellikle sosyal medya üzerinden bu isme sahip kişileri aradığını ancak bir sonuca ulaşamadığını belirten Akpınar, ''Babama ismimin anlamını sordum ancak herhangi bir cevap alamadım. Bazen ismimi yanlış telaffuz ediyorlar bu duruma çok kızıyorum'' dedi.

Bazı durumlarda duymaya alışkın olmadığımız isimlerle karşılaşabiliyoruz. Ancak Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşayan Kaşmen Akpınar isimli genç bu kategoride başı çekiyor. İsminin anlamını dahi bilmeyen Akpınar, bu konuyla ilgili ailesinden de herhangi bir yanıt alamadığını söyledi.

Aynı isme sahip birini arıyor

21 yaşındaki Kaşmen Akpınar, aynı isme sahip birini bulabilmek için sosyal medya ve arama motorlarında fazlasıyla vakit harcıyor. Ancak aynı ismi kullanan başka kimseyi bulamıyor. Akpınar, vefatından önce babasına neden böyle bir ismi tercih ettiğini sorduğunu ancak babasının soruya yanıt vermediğini dile getirdi.

İsminin anlamını bilmiyor

Kaşmen Akpınar, yalnızca neden böyle bir isme sahip olduğunu değil, isminin ne anlama geldiğini de merak ediyor. Çevrimiçi platformlarda isminin anlamını bulmak için büyük çaba gösteren Akpınar, isminin ne anlama geldiğini hala bilmediğini ifade ediyor.

İsmimin anlamını çok merak ediyorum” diyen Kaşmen Akpınar, özel bir isme sahip olmasının günlük hayatta da karşısına bazı zorluklar çıkardığını söyleyerek, “İlk defa öğrenenler telaffuz zorluğu çekiyor. İsmimi Kaşmer veya Kaşmir gibi yanlış telaffuz edenlere kızıyorum” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >