Türkiye'nin en zengin 5 iş adamı

Türkiye'nin en zengin 5 ismi
Türkiye'nin en zengin 5 ismi

Türkiye’de kişisel serveti 1 milyar dolar barajını aşan kişi sayısı 40’a yükseldi. Türkiye'nin en zenginleri listesinde en tepede yer alan 5 iş adamını sizler için derledik.

Türkiye'nin en zenginlerinin serveti geçen yıla göre 18,5 milyar dolar artarak 121,4 milyar dolara yükseldi. Forbes dergisinin 2018'in Türkiye zenginler sıralamasında yer alan ilk 5 zengin...

Mustafa Küçük / LC Wakiki CEO

                                    
                                    Türkiye'nin en zenginleri sıralamasında 5. sırada yer alan Mustafa Küçük, LC Wakiki'nin CEO'su görevini sürdürüyor. 2 milyar 700 milyon dolar serveti bulunan Küçük, 1963 Malatya Doğanşehir doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Küçük, 2001 yılından beri LC Waikiki Grubunun CEO görevini yürütmektedir.
Mustafa Küçük / LC Wakiki CEO Türkiye'nin en zenginleri sıralamasında 5. sırada yer alan Mustafa Küçük, LC Wakiki'nin CEO'su görevini sürdürüyor. 2 milyar 700 milyon dolar serveti bulunan Küçük, 1963 Malatya Doğanşehir doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Küçük, 2001 yılından beri LC Waikiki Grubunun CEO görevini yürütmektedir.
Osman Kibar / Samumed

                                    
                                    Listeye geçen yıl doğrudan milyarder olarak giren ABD'deki biyoteknoloji şirketi Samumed’in kurucusu Osman Kibar, servetini 800 milyon dolar artırarak 2,8 milyar dolara çıkardı ve Türkiye’nin en zenginleri listesinde dördüncü sıraya yükseldi.
Osman Kibar / Samumed Listeye geçen yıl doğrudan milyarder olarak giren ABD'deki biyoteknoloji şirketi Samumed’in kurucusu Osman Kibar, servetini 800 milyon dolar artırarak 2,8 milyar dolara çıkardı ve Türkiye’nin en zenginleri listesinde dördüncü sıraya yükseldi.
Hüsnü Özyeğin / Fiba Holding

                                    
                                    2 milyar 900 milyon dolarlık kişisel servetiyle listede 3. Sırada yer alan Özyeğin, Fiba Holding'in Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Özyeğin Üniversitesi Mütevell Heyeti Başkanı'dır. Özyeğin, girişimci özellikleri ile bugüne kadar 99 şirket kurmuştur.
Hüsnü Özyeğin / Fiba Holding 2 milyar 900 milyon dolarlık kişisel servetiyle listede 3. Sırada yer alan Özyeğin, Fiba Holding'in Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Özyeğin Üniversitesi Mütevell Heyeti Başkanı'dır. Özyeğin, girişimci özellikleri ile bugüne kadar 99 şirket kurmuştur.
Erman Ilıcak / Rönesans Holding

                                    
                                    Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak yıllardır süren istikrarlı yükselişiyle servetini 4 milyar dolarda çıkardı ve listede 2. sırada yer aldı.
Erman Ilıcak / Rönesans Holding Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak yıllardır süren istikrarlı yükselişiyle servetini 4 milyar dolarda çıkardı ve listede 2. sırada yer aldı.
Murat Ülker / Yıldız Holding

                                    
                                    4 milyar 800 milyon dolarlık kişisel serveti bulunan Murat Ülker listede birinci sırada yer alıyor. 2017 yılına göre servetini 1.1 milyar dolar artıran Ülker, Bankalara olan kredi borçlarıyla gündeme gelmiş ve bankalarla kredi konusunda anlaşmaya varmıştı. Listede birinci sırada yer alan Ülker, Yıldız Holding’in borçlarından arındığına en büyük kanıt olarak gösteriliyor.
Murat Ülker / Yıldız Holding 4 milyar 800 milyon dolarlık kişisel serveti bulunan Murat Ülker listede birinci sırada yer alıyor. 2017 yılına göre servetini 1.1 milyar dolar artıran Ülker, Bankalara olan kredi borçlarıyla gündeme gelmiş ve bankalarla kredi konusunda anlaşmaya varmıştı. Listede birinci sırada yer alan Ülker, Yıldız Holding’in borçlarından arındığına en büyük kanıt olarak gösteriliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >