Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ TEKNOFEST'te görücüye çıktı

Göktuğ, TEKNOFEST'te yerini aldı.
Göktuğ, TEKNOFEST'te yerini aldı.

Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ, bu yıl ikincisi düzenlenen TEKNOFEST İstanbul kapsamında festival alanında bulunan jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet'in altına monte edilmiş şekilde sergileniyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Atatürk Havalimanı'nda 5 gün boyunca devam edecek.

Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) yerini aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayi Araştırma Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ, Atatürk Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul kapsamında alanda bulunan savaş uçaklarının altına monte edilmiş şekilde sergileniyor.

Jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet'in altına monte edilen Göktuğ'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, önünde fotoğraf çekildi.

Göktuğ, Hürjet'in altına monte edilmiş şekilde sergileniyor.
Göktuğ, Hürjet'in altına monte edilmiş şekilde sergileniyor.

TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk hava hava füzesi Göktuğ'un 2013 yılında TÜBİTAK SAGE'nin geliştirme ihalesini aldığı bir proje olduğunu anımsattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >