Türkiye'nin ilk startup karnavalı ile yarının girişimci adaylarına destek

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi'nin ev sahipliğinde girişimciliğe yeni adım atacak gençler için düzenlenen Türkiye'nin ilk startup karnavalı, dün 10:00 – 19:00 saatleri arasında Boğaziçi Güney Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Startup Carnival" adını taşıyan etkinlik ile, Türkiye'de ilk defa bir üniversite bünyesinde öğrenciler ve startuplar bir araya geldi. Etkinlikte küresel ölçekte rekabet etmeyi hedefleyen girişimciler, yarının yönetici ve girişimci adaylarıyla tecrübe ve birikimlerini paylaştı. Girişimci adayları ve üniversiteliler arasındaki bağları kuvvetlendiren etkinliğe, üniversite öğrencilerinin de ilgisi büyüktü. Çok sayıda startup'ın katıldığı festivalde, gençler gün boyu müzik ve açık hava aktiviteleriyle hem eğlendi hem genetik mühendisliğinde ortak bir dil geliştirmek, toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek ve girişimcilik adına birçok bilgi edindi.
Peki, startup nedir?

                                    Startup nedir sorusuna neredeyse herkesin farklı bir yanıtı var. Kimi yatırım şirketleri bir startup'ın mutlaka zamanlı ve düzenli büyüyen şirketler olduğunu savunuyor. Bazıları ise startup'ın devamlılığı olduğunu, 5 yıllık şirketlerin bile startup olabileceğini belirtiyor.
Peki, startup nedir? Startup nedir sorusuna neredeyse herkesin farklı bir yanıtı var. Kimi yatırım şirketleri bir startup'ın mutlaka zamanlı ve düzenli büyüyen şirketler olduğunu savunuyor. Bazıları ise startup'ın devamlılığı olduğunu, 5 yıllık şirketlerin bile startup olabileceğini belirtiyor.
Önemli olan fark edilmeyeni bulmak

                                    Startup'ta önemli olan; insanların daha önce fark edilmeyen kritik bir ihtiyacını yakalayıp o ihtiyaca uygun bir çözüm sunmak; ardından bu çözümü pazara sunmaktır.
Önemli olan fark edilmeyeni bulmak Startup'ta önemli olan; insanların daha önce fark edilmeyen kritik bir ihtiyacını yakalayıp o ihtiyaca uygun bir çözüm sunmak; ardından bu çözümü pazara sunmaktır.
Gençlere ilham kaynağı olmak amaçlanıyor

                                    Girişim dünyasına ilgi duyan gençler ile startup kurucularını bir araya getiren etkinliğin amacı; girişim dünyasına girmek isteyen gençlere ilham kaynağı olup onlara bu konuda güç vermek.
Gençlere ilham kaynağı olmak amaçlanıyor Girişim dünyasına ilgi duyan gençler ile startup kurucularını bir araya getiren etkinliğin amacı; girişim dünyasına girmek isteyen gençlere ilham kaynağı olup onlara bu konuda güç vermek.
“Startup kurmak özgürlüktür”

                                    Gençlerle girişimcilik deneyimlerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Tekno Park'ın yöneticisi, startup'ın bir özgürlük biçimi olduğunu ve gençlerin bu konuda özgür davranması gerektiğini söylüyor. “Startup bir özgürlüktür, yeni işlere adım atmaktan ve aklınızdakini eyleme geçirmekten korkmayın” diyor.
“Startup kurmak özgürlüktür” Gençlerle girişimcilik deneyimlerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Tekno Park'ın yöneticisi, startup'ın bir özgürlük biçimi olduğunu ve gençlerin bu konuda özgür davranması gerektiğini söylüyor. “Startup bir özgürlüktür, yeni işlere adım atmaktan ve aklınızdakini eyleme geçirmekten korkmayın” diyor.
Kadınları startup’a teşvik

                                    Türkiye'de kadın girişimci olmanın zorluklarından bahseden bir başka girişimci, “Kadınlar startup'ta ön planda olmalı; kendilerine güvenmeli ve girişimcilik dünyasına adım atmalı” diyor.
Kadınları startup’a teşvik Türkiye'de kadın girişimci olmanın zorluklarından bahseden bir başka girişimci, “Kadınlar startup'ta ön planda olmalı; kendilerine güvenmeli ve girişimcilik dünyasına adım atmalı” diyor.
“Düşünme, hemen harekete geç”

                                    Bir başka girişimci özellikle üniversite öğrencilerinin düşündükleri hiçbir fikri ertelememesi konusunda uyarıyor. “Aklınızda ne varsa eyleme geçirin, bir dakika bile düşünmeyin; harekete geçin” diyor.
“Düşünme, hemen harekete geç” Bir başka girişimci özellikle üniversite öğrencilerinin düşündükleri hiçbir fikri ertelememesi konusunda uyarıyor. “Aklınızda ne varsa eyleme geçirin, bir dakika bile düşünmeyin; harekete geçin” diyor.
Sosyal medya fenomenleri de karnavala katıldı

                                    Katılımcı gençlerle tecrübelerini paylaşan sosyal medya fenomenleri de, etkinlikte büyük ilgi gördü. 
@twetimgeldi ve @eylulonline hesaplarıyla popüler olan fenomenler, gençlere sosyal medyadan ve toplumun beklentisinden bahsetti.
Sosyal medya fenomenleri de karnavala katıldı Katılımcı gençlerle tecrübelerini paylaşan sosyal medya fenomenleri de, etkinlikte büyük ilgi gördü. @twetimgeldi ve @eylulonline hesaplarıyla popüler olan fenomenler, gençlere sosyal medyadan ve toplumun beklentisinden bahsetti.
 İyi bir girişimci olmak istiyorsanız dikkat!

                                    Öncelikle düşünmeyin, durmayın; harekete geçin!

 Planladığınız proje için hedef kitlenizi belirlemeniz gerekiyor.

 Ardından bu hedef kitlenin yaşam tarzını tespit etmelisiniz.

 Sabah uyandıkları saatten gece uyudukları vakte kadar hayatlarındaki her şeyi biliyor olmalısınız; bunun için çok iyi bir analiz gerekir. 

 Onların hayattan beklentilerini anladığınız taktirde startup'ınızı doğru yönlendirebilirsiniz. 

 Risk her zaman var olacaktır; siz yalnızca başarıya odaklanın!
İyi bir girişimci olmak istiyorsanız dikkat! Öncelikle düşünmeyin, durmayın; harekete geçin! Planladığınız proje için hedef kitlenizi belirlemeniz gerekiyor. Ardından bu hedef kitlenin yaşam tarzını tespit etmelisiniz. Sabah uyandıkları saatten gece uyudukları vakte kadar hayatlarındaki her şeyi biliyor olmalısınız; bunun için çok iyi bir analiz gerekir. Onların hayattan beklentilerini anladığınız taktirde startup'ınızı doğru yönlendirebilirsiniz. Risk her zaman var olacaktır; siz yalnızca başarıya odaklanın!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >