Türkiye’nin konuştuğu normalleşme haritasında dikkatleri çeken 4 il

Adıyaman çevresindeki illerin düşük risk seviyesinde olmasına rağmen yüksek risk seviyesinde bulunarak dikkati çekti
Adıyaman çevresindeki illerin düşük risk seviyesinde olmasına rağmen yüksek risk seviyesinde bulunarak dikkati çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin risk değerlendirme kriterine göre ayrılmış haritasını paylaştı. Haritada 4 kategoriye ayrılan bölgelerin koronavirüs salgınına yönelik olarak risk durumları yer aldı. Tabloda Adıyaman, Burdur, Osmaniye, Konya gibi iller çevresine göre farklı risk gruplarında yer alarak dikkati çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin COVID-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı.

Haritada Adıyaman, Burdur, Osmaniye, Konya çevresindeki illere göre farklı risk grubunda yer almasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımı şu şekilde:

"İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz."

İllere göre risk haritası
İllere göre risk haritası

Düşük riskli iller (mavi)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

Orta riskli iller (sarı)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars

Yüksek riskli iller (turuncu)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

Çok yüksek riskli iller (kırmızı)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >