'Türkiye'nin Maldivleri' Salda Gölü'ne iş makineleri soktular: Sorumluların cezası kesildi

Salda Gölü kumsalında iş makineleri çalışırken
Salda Gölü kumsalında iş makineleri çalışırken

Millet Bahçesi projesi kapsamında 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak anılan Salda Gölü'ne inşaat çalışmaları sırasında makineli araçların inşaat alanına girmesi yasak getirilmişti. Ancak yasağı delen görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak tepkilere neden oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı, Salda Gölü'ndeki inşaat alanına makineli araçların girmesi sebebiyle yüklenici firmaya sözleşmesindeki cezai hükümlerin işletildiğini ve sorumluların görevden alındığını duyurdu.

TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Salda Gölü'ne ilişkin Twitter'dan paylaşımlar yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyu gibi bizleri de rahatsız etti"

"Paylaşımlarda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır. Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

"Sorumlu personeller görevden uzaklaştırıldı"

Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet gösterilmemiştir. Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır."

Açıklamada, bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağı, çalışmaların çevre hassasiyetini ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürütüleceği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >