Türkiye'nin vicdanını sızlatan olay neticeleniyor: Palu ailesi hesap veriyor

Palu ailesinin davası bugün başlıyor.
Palu ailesinin davası bugün başlıyor.

Başarılı sunucu Müge Anlı'nın programına katılan ve tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Palu ailesinin üyeleri canlı yayında tutuklanarak soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Birçok suçtan yargılanan ailenin davası ise bugün başlıyor.

ATV'nin başarılı yapımlarından olan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı geçtiğimiz aylarda birçok olayı içinde barındıran bir cinayeti ortaya çıkarmıştı. Palu ailesi olarak bilinen kişiler, programa katılıp aileden birinin ölümü ile ilgili gerçekleri öğrenmek istemiş ve bunun sonucunda tüm Türkiye'yi sarsan olaylar açığa çıkmıştı. Bunun üzerine aile canlı yayında tutuklanmıştı.

İddianame kabul edildi

Körfez ilçesinde, 11 yıl önce Meryem Tahnal ve kızı Melike'nin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında; Hava- Harun Palu çifti ile çocukları İsa Palu, Fatih Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael ile onun eşi Tuncer Ustael gözaltına alındı. Aile bireyleri, adliyeye sevk edilirken, baba Harun Palu dışında 6 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla hazırlanan fezleke, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan inceleme sonunda hazırlanan iddianame, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Tuncer Ustael'in tutuklanma görüntüleri.

Aile hakim karşısında

Cezaevinde tutuklu bulunan Hava Palu, çocukları İsa Palu, Fatih Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael ile onun eşi Tuncer Ustael'in yarın Kocaeli Adliyesi'nde yargılanmasına başlanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >