Türkiye'yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayetinde yeni gelişme

Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla Dikmen Hakimevi'nde yapıldı.
Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla Dikmen Hakimevi'nde yapıldı.

Tüm Türkiye günlerce kızının önünde katledilen Emine Bulut için ayaklanmıştı. Emine Bulut davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk,istinaf mahkemesine başvurulduğunu açıkladı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tüm Türkiye'nin tek yürek olabilmesi halinde kadına yönelik şiddete karşı daha hızlı sonuç alınacağına inandığını söyledi.

"Kadın yönelik şiddet insanlığa ihanet"

Selçuk, şiddetin tüm dünyada önemli problem olduğuna işaret ederek, "Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü insanlığa ihanet olarak kabul ediyoruz." dedi.

Dünyada şiddetten ölenlerin sayısı 1 milyonu aştı

Dünyada şiddet dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısının 1 milyonu aştığını dile getiren Selçuk, şiddetin şahısları etkilediği kadar aile ve toplum hayatı üzerinde de olmusuz etkilerinin olduğunu vurguladı.

Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği Emine Bulut davasının bütün süreçlerini hassasiyetle takip ettiklerini dile getiren Selçuk, şöyle devam etti:

Emine Bulut davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi

“Bakanlık olarak 6284 sayılı kanun kapsamında 100 bini aşkın davamız var. Sanığa verilen cezanın toplumun adalet duygusunu zedelemeyen, kamu vicdanını rahatlatan bir karar olması için gerekçeli kararın Bakanlığımıza mahkemece tebliğ edilmesinden sonra istinaf yoluna başvurarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle itiraz ettik. Hiçbir cezanın Emine kardeşimizi ve mağdur kadınlarımızı geri getirmeyeceğini biliyoruz. Ancak yasalar nezdindeki adalet anlayışı ile insanların vicdanındaki adalet anlayışı arasındaki mesafenin kapanması için bu itirazın yapılmasının zaruretine inanıyoruz."

10 yaşındaki kızının gözü önünde boğazından bıçaklanan Emine Bulut
10 yaşındaki kızının gözü önünde boğazından bıçaklanan Emine Bulut

Ne olmuştu?

Kırıkkale’de, 18 Ağustos günü eski eşi Fedai Varan tarafından bir restoranda 10 yaşındaki kızının gözü önünde boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ağır yaralanan Emine Bulut, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken yaralı halde restoranda 'ölmek istemiyorum' diye feryat ederken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan videosu, infiale yol açtı. Olayın ardından kaçan Fedai Varan, polis tarafından gözaltına alındı. Varan, 21 Ekim günü çıkarıldığı Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >