Türklerin içinde olduğu 8 bilgisayar oyunu

Yabancı bir dizi veya film izlerken Türkiye'ye ait bir şeyler gördüğümüzde ilgimiz ve dikkatimiz iki katına çıkıyor.

Hele bir de bir Türk karakter varsa göğsümüz kabararak izliyoruz. Benze durum oyunlar için de geçerli, PES, FIFA gibi spor oyunlarında milli takımımız ya da futbol takımlarımız yer alıyor, bunlara alıştık. Peki, başka oyunlarda Türk esintileri yok mu? Tabii ki de var.

İşte sizler için derlediğimiz içinde Türklerin olduğu oyunlar:

Assassin's Creed

                                    
	Assassin's Creed: Revelations, Osmanlı İmparatorluğu'nda geçen en detaylı oyun. Oyun İstanbul'da geçiyor ve Yavuz Sultan Selim, Piri Reis, Şehzade Ahmet, Şehzade Süleyman (Kanuni Sultan Süleyman), Yusuf Tazim gibi birçok Türk karakter yer alıyor.


	Oyun ana karakter Ezio'nun İstanbul'a gelişiyle başlıyor. Ezan sesleri, Türkçe sohbetler ile tüm dünyanın kesişme noktası olarak tasvir edilen İstanbul'da Osmanlı kültürü çok iyi şekilde yansıtılmış. Ayrıca Ezio İstanbul'da hiç görmediği yeni silah ve tekniklerle de burada karşılaşıyor.
Assassin's Creed Assassin's Creed: Revelations, Osmanlı İmparatorluğu'nda geçen en detaylı oyun. Oyun İstanbul'da geçiyor ve Yavuz Sultan Selim, Piri Reis, Şehzade Ahmet, Şehzade Süleyman (Kanuni Sultan Süleyman), Yusuf Tazim gibi birçok Türk karakter yer alıyor. Oyun ana karakter Ezio'nun İstanbul'a gelişiyle başlıyor. Ezan sesleri, Türkçe sohbetler ile tüm dünyanın kesişme noktası olarak tasvir edilen İstanbul'da Osmanlı kültürü çok iyi şekilde yansıtılmış. Ayrıca Ezio İstanbul'da hiç görmediği yeni silah ve tekniklerle de burada karşılaşıyor.
Total War

                                    
	Strateji oyunu Total War'ın neredeyse tüm serilerinde Türkler 'Osmanlı İmparatorluğu' olarak yer arıyor. Oyunca yönetmek için seçilebilen Osmanlı İmparatorluğu 12 bölge ile oyuna en çok bölge ile başlayan devlet. Oyunun en güçlü devletlerinden biri, ancak geniş coğrafya yüzünden uğraşılacak düşman sayısı yeterince fazla.
Total War Strateji oyunu Total War'ın neredeyse tüm serilerinde Türkler 'Osmanlı İmparatorluğu' olarak yer arıyor. Oyunca yönetmek için seçilebilen Osmanlı İmparatorluğu 12 bölge ile oyuna en çok bölge ile başlayan devlet. Oyunun en güçlü devletlerinden biri, ancak geniş coğrafya yüzünden uğraşılacak düşman sayısı yeterince fazla.
Age Of Empires

                                    
	Yine sevilen strateji oyunlarından olan Age of Empires 2'de Turks olarak karşımıza çıkan Osmanlı, Age of Empires 3'te Ottomans olarak yer alıyor. Oyunda yeniçeri askerlerinin savaş yetenekleri ve ateşli silahları diğer ırakların askerlerine karşı üstünlük sağlamakta. Türkler oyunun en güçlü Irklarından biri.


	Age of Empires 2'de Wonder, Selimiye Camii'nin birebir modeli bile vardır.
Age Of Empires Yine sevilen strateji oyunlarından olan Age of Empires 2'de Turks olarak karşımıza çıkan Osmanlı, Age of Empires 3'te Ottomans olarak yer alıyor. Oyunda yeniçeri askerlerinin savaş yetenekleri ve ateşli silahları diğer ırakların askerlerine karşı üstünlük sağlamakta. Türkler oyunun en güçlü Irklarından biri. Age of Empires 2'de Wonder, Selimiye Camii'nin birebir modeli bile vardır.
Civilization 4 ve 5:

                                    Türkler ABD'de bazı okullarda tarihsel olayları canlandırmak için kullanılan Civilization 4 ve 5 oyunlarında da Osmanlı İmparatorluğu olarak karşımıza çıkıyor. Oyuna başlamak için Osmanlı İmparatorluğu'nu seçmek isterseniz seçeceğiniz lider Kanunu Sultan Süleyman oluyor. Oyunda Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul, askerlerinin adı Janiserry(Yeni Çeri) ve özel binası hamam olarak gösteriliyor.
Civilization 4 ve 5: Türkler ABD'de bazı okullarda tarihsel olayları canlandırmak için kullanılan Civilization 4 ve 5 oyunlarında da Osmanlı İmparatorluğu olarak karşımıza çıkıyor. Oyuna başlamak için Osmanlı İmparatorluğu'nu seçmek isterseniz seçeceğiniz lider Kanunu Sultan Süleyman oluyor. Oyunda Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul, askerlerinin adı Janiserry(Yeni Çeri) ve özel binası hamam olarak gösteriliyor.
Europa Universalis

                                    Bu strateji oyunu serisinde de Türkler Osmanoğlu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu oyunda Osmanlı'yı seçerseniz bolca ayaklanmaya hazır olmalısınız
Europa Universalis Bu strateji oyunu serisinde de Türkler Osmanoğlu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu oyunda Osmanlı'yı seçerseniz bolca ayaklanmaya hazır olmalısınız
Crusader Kings II

                                    Politika ağırlıklı bu strateji oyununda yine Osmanlı Devleti yer almakta. Oyuna başlarken bir lider seçmeniz gerek. Osmanlı'yı seçerseniz karşınıza lider olarak Orhan Gazi gelmekte.
Crusader Kings II Politika ağırlıklı bu strateji oyununda yine Osmanlı Devleti yer almakta. Oyuna başlarken bir lider seçmeniz gerek. Osmanlı'yı seçerseniz karşınıza lider olarak Orhan Gazi gelmekte.
Victoria II

                                    Osmanlı devleti bu oyunda büyük güçler kategorisinde yer alıyor. Oyunda devletin başkenti İstanbul'ken nüfusu 5,1 milyon olarak oluşturulmuş. Ancak oyuna Osmanlı ile başladığınızda bütçeniz büyük ölçüde açık vermektedir. Oynaması diğer devletlere göre biraz daha zordur.
Victoria II Osmanlı devleti bu oyunda büyük güçler kategorisinde yer alıyor. Oyunda devletin başkenti İstanbul'ken nüfusu 5,1 milyon olarak oluşturulmuş. Ancak oyuna Osmanlı ile başladığınızda bütçeniz büyük ölçüde açık vermektedir. Oynaması diğer devletlere göre biraz daha zordur.
Hearts of Iron

                                    Türkler bu strateji oyununda ise Türkiye olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Ancak birinci dünya savaşı ve sonrasındaki dönemleri konu alan bu oyunda Türkiye pek güçlü bir ülke sayılmaz. Batısında Yunanistan ve Bulgaristan, doğusunda İngiliz mandası altındaki Irak, Fransa, Sovyetler Birliği ve İran gibi güçlü ülkeler bulunmakta. Oyunun başlarında ise endüstri kıtlığı ile karşı karşıya kalınıyor.
Hearts of Iron Türkler bu strateji oyununda ise Türkiye olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Ancak birinci dünya savaşı ve sonrasındaki dönemleri konu alan bu oyunda Türkiye pek güçlü bir ülke sayılmaz. Batısında Yunanistan ve Bulgaristan, doğusunda İngiliz mandası altındaki Irak, Fransa, Sovyetler Birliği ve İran gibi güçlü ülkeler bulunmakta. Oyunun başlarında ise endüstri kıtlığı ile karşı karşıya kalınıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >