Twitter, 5G ve koronavirüs komplo teorileri içeren tweet'leri siliyor

Twitter
Twitter

Geçen ay İngiltere'de 5G şebekelerine zarar verilmesinin ardından Twitter'da koronavirüs ve 5G'yi ilişkilendiren komplo teorilerine kısıtlama geliyor.

Twitter, 5G ve koronavirüsü birbirine bağlayan komplo teorilerinin 'salgınla mücadeleye' zarar verdiğini düşünerek bu tip tweet'leri siliyor.

Twitter, koronavirüsnedeniyle denetimlerini sıkılaştırıyor ve 'virüsün yayılmasına yardımcı olabilecek' hemen her tweet'i siliyor.

Yani bu sayede, 'nefesinizi 10 saniye tutup koronavirüs ölçümü yapın' ya da 'sosyal mesafe önemli değil, temiz havaya almaya çıkın' gibi yanlış bilgileri içeren tüm tweet'ler kaldırılıyor. Özel bir ekibin titizlikle yürüttüğü bu süreçte, kullanıcıların da yanlış bilgi içeren tweet'leri şikayet etmesinde yarar var.

COVID-19 vakasının artmasına neden olacak tüm tweet'ler yasaklanıyor

Hemen her platform, 'koronavirüsle mücadele' kapsamında özel duyurular yapıyor.
Hemen her platform, 'koronavirüsle mücadele' kapsamında özel duyurular yapıyor.

Facebook, Twitter, Instagram ya da WhatsApp gibi yüz milyonlarca kullanıcıya hızlıca erişilebilen mecralarda koronavirüshakkındaki en ufak bir söylenti bile insanların sağlığını tehlikeye atabiliyor. Yani aslına bakılırsa dünya genelinde günlük hayattaki sıkı denetim sosyal mecralar için de büyük önem taşıyor. Bahsettiğimiz dört platform da bu salgının yayılma hızını düşürmek için adımlar atmaya devam ediyor.

Güvenlik politikalarını güncelleyen Twitter, 'insanların KOVID-19'u iletme riskini daha yüksek hale getirebilecek' tüm tweet'leri yasaklayacak şekilde güncelleniyor. Yeni politika, virüs konusunda uzman rehberliğini reddeden sahte ve etkisiz tedavi ve teşhis tekniklerini de ortadan kaldırıyor.

Twitter böylece 5G şebekeleri ve koronavirisün yayılması arasındaki bağı koparmış oluyor.
Twitter böylece 5G şebekeleri ve koronavirisün yayılması arasındaki bağı koparmış oluyor.
Kritik 5G altyapılarında hasara yol açabilecek zararlı faaliyetler nedeniyle iddialar yasaklanıyor.

Twitter böylece koronavirüs süreciyle güvenlik politikasını yeniden düzenlemiş oluyor.
Twitter böylece koronavirüs süreciyle güvenlik politikasını yeniden düzenlemiş oluyor.

Şimdi sırada koronavirüsün yayılmasıyla ilişkilendirilen 5Gşebekeleriyle ilgili iddialar tamamen yasaklanıyor. Twitter, böylece 5G şebekelerine ilişkin komplo teorilerinin yayılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Daha da önemlisi, yeni kurallar 5G komplo teorilerini yayan tüm tweetler için geçerli değil. Twitter bunun yerine belirli şekilde 'insanları 5G şebekelerine zarar vermeye teşvik eden' vandalizmi önlemeyi amaçlıyor.

Geçen ay İngiltere'de 50 farklı şebekeye verilen zarar ardından farklı ülkelerde de benzer sorunlara neden oldu. İşte tüm bunlardan dolayı Twitter da önlemleri artırmaya odaklanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >