Twitter artık yanıltıcı tweet'leri beğenenleri de uyarmaya başlıyor

Twitter
Twitter

Twitter, bir süredir devam eden 'yanıltıcı içerik' politikasını güncelleyerek yeni gizlilik özelliklerini aktif ediyor.

Bu kez de yanıltıcı içerikleri beğenen kullanıcıların karşısına uyarı çıkıyor.

Bu hafta web ve iOS için aktif edilen özelliğin gelecek haftadan itibaren Android tarafına da gelmesi bekleniyor.

Twitter, 2020 ABD seçimleri öncesinde potansiyel olarak yanıltıcı bilgiler içerdiği için etiketlenmiş bir tweet'i retweet etmeyeçalışırsanız bir uyarı göstermeye başlamıştı. Şirket, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Twitter'ın artık etiketli bir tweet'ibeğenmeyeçalışıldığında da benzer uyarıyı göstereceği ortaya çıktı.

Konuyla alakalı olarak TheVerge'e açıklama yapan Twitter, bu işlevselliğin bu hafta web tarafında ve iOS uygulamasında kullanıma sunulacağını ve önümüzdeki hafta itibariyle de Android'e geleceğini duyurdu.

Twitter'daki yeni sistem bu hafta itibariyle web ve iOS'ta aktif hale geliyor. Gelecek haftadan itibaren de Android uygulamasına ekleniyor.
Twitter'daki yeni sistem bu hafta itibariyle web ve iOS'ta aktif hale geliyor. Gelecek haftadan itibaren de Android uygulamasına ekleniyor.
Bu etiketleme sonrasında yanıltıcı tweet'lerin retweet'lenme oranı %29 düştü.

Şirket, bir uyarı ekleyerek yanıltıcı bilgi içeren alıntı tweret'lerin %29 oranında azaldığını vurguladı. Görünüşe göre Twitter, etiketli tweet'lerin beğenilmesinden önce gösterilen bu yeni uyarının, etiketli içerikteki beğenme miktarını azaltacağını umuyor.

Etiketli tweet'lerdeki retweet'lerin ve beğenilerin önündeki uyarılar, Twitter'ın platforma uyguladığı 'yanlış bilgilerin yayılmasını azaltmak' anlamındaki tek kısıtlama değil.

Şu anda, kullanıcılar bu tip bir tweet'i retweet'lemek istediklerinde yeni bir karşılarına ekuyarılar da çıkıyor ve ufak bir pencereyle konu hakkında bilgi veriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >