Twitter, Clubhouse benzeri özelliği Spaces için tarih verdi

Arşiv
Arşiv

Twitter'ın Clubhouse benzeri özelliği Spaces'i Nisan ayında kullanıma açacağını duyurdu. Ayrıca Spaces üzerinden bahşiş kutusu sayesinde yayıncılar para da kazanabilecek.

Twitter'ın Clubhouse benzeri sesli sohbet özelliği Twitter Spaces'ınNisan ayında herkesin kullanımına açılacağı bildirildi. Twitter ayrıca Spaces'la yayıncılara para kazanma imkanı da getirecek.

Spaces özelliği nasıl çalışacak?

Twitter Spaces, yalnızca iki kullanıcı veya bir grup içinde kullanılabilecek. Ayrıca sesli sohbeti başlatan kullanıcı, oluşturacağı özel bağlantıyla diğer kullanıcıları sohbet odasına davet edebilecek. Bağlantıyla davet edilen kullanıcılar, aynı zamanda konuşmacı veya dinleyici olarak seçilebilecek.

Twitter geliştiricilerine göre Spaces özelliği, önümüzdeki ay birçok güncelleme aldıktan sonra artık son haline kavuşacak. Bu nedenle söz konusu özelliğin kısa süre sonra kullanıma sunulması bekleniyor.

Bahşiş kutusu özelliği

Twitter'ın BETA olarak yayımlanan sürümünde gizli bir özellik keşfedildi. Twitter'ın "Bahşiş Kutusu" (Tip Jar) adını verdiği özellikle Spaces yayıncılarına para kazanma imkanı sağlıyor.

Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo gibi bağış uygulamalarıyla entregre gözüken sisteme göre takipçiler istedikleri kişiye para verebilecekler.

Clubhouse nedir?

Clubhouse'ta yazılı mesaj, yorum, beğeni ya da fotoğraf paylaşımı, görüntülü konuşma yapılmıyor.

Alışılagelmiş bir ana sayfa akışının olmadığı uygulamada, sesli sohbet odaları üzerinden etkileşim sağlanıyor. Uygulama şimdilik sadece iOS kullanıcılarına sunuluyor.

Clubhouse nasıl kullanılır?

Uygulamada birçok oda bulunuyor. Clubhouse'a üye olduğunuzda birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi kendi ilgi alanlarınızı işaretliyorsunuz.

Bu odalarda ise iletişim sadece ses yoluyla, konuşarak gerçekleşiyor. Odada konuşulanları sadece dinleyebilir, ya da moderatörden izin alarak sohbete dahil olabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >