Twitter hacklendi: Süreç boyunca neler yaşandı?

Twitter hacklendi, dünyaca ünlü milyarderlerin Twitter hesapları ele geçirildi
Twitter hacklendi, dünyaca ünlü milyarderlerin Twitter hesapları ele geçirildi

Dev sosyal medya platformu Twitter hacklendi. Aralarında milyarderlerin bulunduğu birçok kişinin Twitter hesabı ele geçirildi, 'Bitcoin mesajları' paylaşıldı. Twitter ve CEO Jack Dorsey'den peş peşe açıklamalar geldi, durumun araştırıldığı ifade edildi.

Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates gibi milyarderlerin Twitter hesaplarından dün akşam saatlerinde 'Bitcoin istenilen tweetler' paylaşıldı.

Paylaşımlarda genel olarak, "Önümüzdeki yarım saat içerisinde aşağıdaki Bitcoin adresine para yollamanız halinde, size bunun iki katını geri yollayacağım" ifadeleri kullanıldı.

Hacklenen ünlü isimlerin ve şirketlerin listesi şöyle:

Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber, Jeff Bezos, Barack Obama, Benyamin Netanyahu

Twitter konuya dair açıklama yaptı, "Koordine sosyal mühendislik saldırısı olduğunu tespit ettik. Bu kişiler, başarılı bir şekilde iç sistemlerimize ve araçlarımıza erişimi olan bazı çalışanlarımızı hedef aldı. Soruşturmamız sürüyor" dedi.

Twitter CEO'su Jack Dorsey ise, "Bizim için Twitter'da zor bir gündü. Bu yaşandığı için kötü hissediyoruz. Durumu teşhis ediyoruz, tam olarak ne yaşandığını tam anladığımızda paylaşabileceğimiz her şeyi sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Karmaşa sonrası tweet kısıtlaması

Yaşanan 'hack skandalı' sonrası Twitter mavi tikli hesapların tweet atmasını engellemek zorunda kaldı. Ayrıca şifre değiştirme talepleri platform tarafından reddedildi ve bazı hesap işlemleri etkisiz hale getirildi.

  • Reuters'a konuşan, CrowdStrike isimli siber güvenlik şirketinin kurucusu Dmitri Alperovitch, "Şu ana dek büyük sosyal medya platformlarının başına gelen en büyük hacklenme olayı" açıklamasını yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >