Twitter, insanlık dışı ifadeleri tamamen yasaklıyor

Twitter
Twitter

Twitter artık yaş, engel ya da hastalığa dayalı insanlık dışı ifadeleri yasaklıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde uygulanan 'nefret söylemi politikaları' daha da sıkılaştırılıyor.

Böylece artık şikayet talebi üzerine insanlık dışı tweet'lerin kaldırılma süreci daha da hızlanıyor.

Sosyal ağlarda 'nefret söyleminin ortadan kalkması' için çalışmalar devam ediyor. Facebook, Twitter ve Instagram zaman zaman bu konuya özel olarak eğiliyor. Son olarak Twitter; yaş, engel ya da hastalığa dayalı insanlık dışı ifadeleri de yasaklama kararı aldı.

Twitter, 2018'de ırk ve cinsiyet gibi konularda mevcut nefret söylemi politikalarını güncellemişti. Şimdi de aşağıda yer alan resimdeki gibi tweet'ler kaldırılmaya başlanacak.

Eski tweet'leri kapsamıyor

Şirket, bildirilen tweet'lerin bu yeni politikaları ihlal ettiğini; ancak bugünden önce yayınlanan tweet'lerin kaldırılması söz konusu değil.

Twitter, bu tarz tweet'ler şikayet edilmesi halinde gereken işlemleri hızlı şekilde gerçekleştiriyor.
Twitter, bu tarz tweet'ler şikayet edilmesi halinde gereken işlemleri hızlı şekilde gerçekleştiriyor.

Alınan bu kararda geri bildirimlerin önemi çok büyük. Zira geçtiğimiz dönemlerde iki hafta içinde 30'dan fazla ülkede 8000'den fazla bu tarz tweet'in kaldırıldığı belirtiliyor. Ayrıca yeni politika Twitter Safety hesabından da duyuruldu.

Twitter, bir yandan politikalarını güncellerken diğer yandan da uygulama çapında yeni özellikleri duyurmaya devam ediyor. Son olarak 24 saat sonunda silinecek yeni 'Fleet' isimli özelliğin Brezilya'daki testleri de başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >