Twitter, masaüstü görünümde sağ alta Direkt Mesaj özelliği ekledi

Twitter
Twitter

Twitter'ın yeni Direkt Mesaj özelliği, web tarayıcıya bir sohbet kutusu yerleştiriyor.

Böylece kullanıcılar tıpkı Facebook'taki gibi mesajlara bu kutucuk üzerinden hızlı şekilde mesajlara ulaşabiliyor.

İsteyen kullanıcılar sol üstteki Mesajlar kısmından bu alana girmeye devam edebilir ama sağ alttaki yapı gerçekten büyük kolaylık sunuyor.

Nisan'dan bu yana test edilen yeni sistem tam anlamıyla herkesin kullanımına açılmış durumda.

Twitter, bir sonraki masaüstü girişinizde size tasarım olarak farklı gelebilir. Daha doğrusu DirektMesaj bölümü bambaşka şekilde karşınıza çıkabilir.

Twitter, artık sağ alt kısımdan doğrudan mesajlara hızlıca erişim sağlıyor.
Twitter, artık sağ alt kısımdan doğrudan mesajlara hızlıca erişim sağlıyor.

Sosyal ağ, Facebook ve LinkedIn'dekine benzer şekilde zaman çizelgesinin hemen üstünde bulunan yerleşik bir Doğrudan Mesajlaşma kutusu sunmaya başladı.

TwitterDM'leri aracılığıyla iletişim kurmak; anlık mesajlaşma sohbet kutusuna yazmak gibi hissettiriyor ve zaman çizelgenizle özel görüşmeleriniz arasında geri-ileri atlama ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Twitter'ın Nisan'dan bu yana test ettiği özellik, bazı kullanıcılarda birkaç aydır aktif. Ancak tüm kullanıcılara yayılmasının yakın zamanda gerçekleşeceği biliniyor. Yani aslında bu duyuruyla birlikte Twitter'ın buyeni özelliği tüm kullanıcılara kademeli olarak geliyor.

Böylece Twitter.com'a masaüstü erişimiyle birlikte mesajlaşmalar sağ alta geliyor. Böylece aynı Facebook'taki gibi anlık yazışma kutusu gibi bu bölümden son sohbetlere erişim sağlanabiliyor. Ayrıca isterseniz yine soldaki Mesajlar kısmından yine DM'leri görüntüleyebilirsiniz.

Twitter aslında son dönemlerde oldukça farklı alanlarda güncellemeye yayınlıyor. Ancak bir yandan da hack skandalları sebebiyle çok fazla eleştiriliyor. Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, Joe Biden başta olmak üzere Warren Buffett gibi önemli isimlere hatta Apple ve Uber gibi markalara kadar birçok farklı hesap hack'lendi.

Bu yaşandığı için kötü hissediyoruz.

Konuyla alakalı hızlı şekilde açıklamalar yapan Twitter CEO'su ise durumun teşhisinin devam ettiğini bildirdi.

  • Bizim için Twitter'da zor bir gündü. Bu yaşandığı için kötü hissediyoruz. Durumu teşhis ediyoruz, tam olarak ne yaşandığını tam anladığımızda paylaşabileceğimiz her şeyi sizlerle paylaşacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >