Twitter mavi tik alama özelliğini tekrar açtı: Mavi tik nasıl alınır?

Arşiv
Arşiv

Popüler sosyal medya platformlarından Twitter, 'mavi tik' alma özelliğini bütün kullanıcıları için açtı. Bu sayede Twitter hesabı olan herkes, mavi tik başvurusu yapabilecek. Twitter'da profilinizde mavi tikinizin olması için bazı kriterleri karşılamanız gerekiyor. Örneğin, iş ya da etkinlikler tarafından tanınan ve bilinen birisi olmanız gerekiyor. Twitter, genelde müzisyenler, politikacılar, içerik üreticileri gibi işlerinde popüler insanlara bu mavi tik veriyor. Peki, Twitter mavi tik nasıl alınır?

Twitter mavi tik programını yaklaşık 4 yıl önce askıya almıştı. Geçtiğimiz günlerde yeniden bu programın başlayacağını duyuran Twitter, detayları paylaştı. Yeni ve güncellenmiş sistem sayesinde kullanıcılar kolaylıkla başvurularını tamamlayıp profillerinin yanına mavi tiklerini alabilecekler. Peki Twitter mavi tik nasıl alınır? İşte mavi tik başvuru formuna dair detaylar...

Kimler mavi tik başvurusu yapabilir?

Twitter’da doğrulamaya hak kazanmak için, altı kategoriden birinin kriterlerine uymanız gerekiyor:

- Devlet

- Şirketler, markalar ve kuruluşlar

- Haber kuruluşları ve gazeteciler

- Eğlence

- Spor ve oyun

- Aktivistler, organizatörler ve diğer etkili kişiler

Doğrulama politikasında belirtilen kategoriye özgü uygunluk kriterlerine ek olarak, hesap bilgilerinizin eksiksiz olması gerekiyor, yani bir profil adınız, bir profil resminiz ve onaylanmış bir e-posta adresiniz veya telefon numaranız olmalı. Ayrıca hesabınız son altı ay içinde aktif olmalı ve Twitter Kuralları'na riayet etmeli.

Twitter’da doğrulamaya hak kazanmak için altı kategori bulunuyor
Twitter’da doğrulamaya hak kazanmak için altı kategori bulunuyor

Twitter mavi tik başvurusu nasıl yapılır?

-Doğrulama altı ayrı kategoride yapılacak. Twitter'dan mavi tik alabilecek kişisel ve kurumsal hesaplar ise şöyle sınıflandırılacak: resmi kurumlar, şirketler, haber kuruluşları ve gazeteciler, Spor ve oyun, aktivizm ve etkisi bulunan diğer kişiler.

-Doğrulama özelliği kademeli olarak kullanıcılara sunuluyor. Bu nedenle hesabınızda doğrulama bölümünü görmeniz birkaç günü bulabilir.

-Twitter'dan yapılan açıklamada kategoriye göre belirli talepler olacak. Ancak herkes için geçerli temelli kuralar bulunuyor.

-Hesabınızı doğrulatmak istiyorsanız; profil fotoğrafı, profil adı, aktif bir hesap (son altı ayda en az bir kere giriş yapmış olmak), son 1 yılda devre dışı kalmamak, e-mail ve telefon numarası.

-Şirket ayrıca doğrulama yapmak isteyenlerden resmi kimlik, mail ya da resmi bir internet sitesine ihtiyaç duyacak.

Başvurunuz reddedilirse 30 gün içinde tekrar başvurabilirsiniz
Başvurunuz reddedilirse 30 gün içinde tekrar başvurabilirsiniz

-Başvuru birkaç gün boyunca incelenecek. Eğer reddedilirse 30 gün içerisinde yeniden başvurabileceksiniz. Twitter 2017'de beyaz üstünlüğünü savunan bir hesaba mavi tik verince tartışmalar yaşanmıştı.

Twitter'dan açıklama

"Mevcut doğrulama politikasının Twitter'da doğrulanmaya uygun olması gereken tüm kişileri temsil etmeyebileceğini biliyoruz, bu nedenle bu yıl içinde bilim adamları, akademisyenler ve dini liderler gibi daha fazla kategori sunmayı planlıyoruz. Ayrıca, kullanıcıların profillerini kullanarak Twitter'da kendilerini ifade etme yöntemlerini genişletmeye ve yeni hesap türlerini kullanıma sunmaya devam etmekten de heyecan duyuyoruz. Son güncellememizden bu yana, otomatik hesaplar üzerinde sürekli araştırmalar yapıyoruz ve önümüzdeki birkaç ay içinde bu hesap türünü belirtmenin bir yolunu, hatırlatıcı hesaplarla birlikte sunmayı planlıyoruz. İnsanların kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak için Twitter profilinde yapılan iyileştirmeleri de araştırıyoruz, örneğin bir Hakkında sayfası aracılığıyla. Yakında tüm bunlarla ilgili daha fazlasını paylaşacağız."


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >