Twitter, Polis teşkilatına göre çok daha iyi istihbarat sağlıyor

Twitter istihbarat bilgisi
Twitter istihbarat bilgisi

Yapılan araştırmayla birlikte Twitter’ın, emniyet güçlerine göre olayları daha hızlı ve daha doğru tespit ettiği görüldü.

Sosyal medya siteleri içinde, haberlerin kendine en fazla yer bulduğu ve yine diğer sitelere göre çok daha ciddi konuların konuşulduğu bir platform olan Twitter’ın başarılı bir yönü daha ortaya çıktı.

İngiltere’deki Cardiff Üniversitesi’nin araştırmasına göre Twitter, oluşabilecek bir tehlikeyi emniyet güçlerine göre 1 saat 23 dakika daha erken tespit edebiliyor.

Anlık haber sitesi olarak da adlandırılan Twitter, birçok oluşuma sahiplik yapıyor. Öyle ki Arap Baharı gibi büyük bir olay başta olmak üzere, birçok eylem ilk olarak bu platformda örgütlenerek yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.

Dünyanın neresinden olursanız olun bir hesabınız varsa sesinizi oldukça hızlı bir şekilde duyurma imkanı veren Twitter’da olayların başlamadan tespiti ve engellenmesi de ilerleyen zamanlarda mümkün hale gelebilir.

Twitter’ın biraz daha yazılımsal olarak geliştirilmesi buna imkan verecektir. Anahtar kelimelerin yazılması durumunda yönetime giden her bildirim büyük oranda yanlış eylemin önüne geçecek ve böylece sanal bir emniyet gücü oluşacaktır.

Burada emniyet güçlerine ne gerek kalıyor o zaman diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Twitter sadece istihbarat bilgisi sağlayabilecek bir yapıdan öteye gidemeyecektir. Yine müdahale yaparak olayların tekrarlanmamasını sağlayacak birim emniyet güçleri içinde yer alacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >