⚔Twitter-Trump savaşında yeni perde: Paylaştığı fotoğraf kaldırıldı

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın platfromda paylaştığı fotoğrafı telif haklarını ihlal ettiği iddiası ile yayından kaldırdı.

Mikro blog platformu Twitter ABD Başkanı Trump'ın paylaştığı fotoğrafı sildi.

Twitter söz konusu adımı fotoğrafın telif hakları kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile attı.

Aynı habere göre, Trump'ın Twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafın haklarını elinde bulunduran New York Times sosyal medya platformuna Trump'ı şikayet etti.

Bu şikayet üzerine harekete geçen Twitter Trump'ın paylaştığı fotoğrafı kaldırdı ve altına "Bu fotoğraf, haklarını elinde bulunduran kurum tarafından yapılan başvuru sonrası kaldırılmıştır" notu düşüldü.

Ne olmuştu?

Twitter'la Donald Trump arasındaki 'soğuk savaş', ABD Başkanı'nın 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde posta yoluyla kullanılacak oyların hileye açık olduğunu belirten mesajına ‘Bilgiyi doğrula’ etiketi koyulmasıyla başlamıştı. Trump bunun üzerine sosyal medya platformlarını kontrol altına almaya yönelik başkanlık kararnamesi yayınladı.

Daha sonra Twitter, George Floyd protestolarında Trump ve Beyaz Saray'ın resmi hesaplarından yapılan paylaşımlara 'şiddeti yüceltme' uyarıları koymuştu.

Son olarak Trump'ın, ırkçılıkla ilgili ‘yalan haberler’ konusunda paylaştığı videoya, ‘manipüle edilmiş medya’ etiketi eklenmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >