Twitter, tweet'leri cevaplayacak kişileri seçmeyi sağlayan yeni özelliği duyurdu

Twitter
Twitter

Twitter, Conversation Participants isimli yeni özellik kapsamında tweet'lere cevap verecek kişileri seçmeyi sağlıyor.

Kullanıcıların artık tweet atarken üç seçim şansı var. Böylece herkes, yalnızca takip edilen ya da yalnızca mention'lanan kişilerin cevap vermesi sağlanabiliyor.

Şu anda sınırlı kişiyle test aşamasındaki özelliğin yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Twitter, koronavirüs nedeniyle denetimleri sıkılaştırarak virüsün yayılmasına yardımcı olabilecek hemen her tweet'i yasaklayacağını duyurmuştu. Yani aslında bu sayede 'nefesinizi tutup koronavirüs ölçümü yapın' veya 'sosyal mesafe pek de önemli değil' şeklinde yanlış bilgiler içeren tweet'leri kaldırma kararı almıştı.

COVID-19 vaka sayısının artmasına neden olabilecek tweet'ler kaldırılıyor.

Özel bir ekibin çalıştığı bu süreçte güvenlik politikaları da sıklıkla güncellenmiş oldu. Aslında bu noktada asıl hedef İngiltere ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan 5G baz istasyonlarına verilen zararı azaltmaktı. Bildiğiniz gibi baz istasyonlarının koronavirüsü yaydığına dair çeşitli söylentiler çıkmıştı. Bunun gerçeği yansıtmadığı defalarca açıklansa da saldırıların devam ediyor olması Twitter'ı da harekete geçirdi.

Pandemi nedeniyle personellerini evden çalıştıran Twitter, bir yandan da yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Listeye son olarak 'Conversation Participants' olarak isimlendirilen sistem de dahil edildi. Bu özellik temelde tweet'leri yanıtlayabilecek kişileri seçmeyi sağlıyor. Yani artık kullanıcılar tweet atarken cevap verebilecek kitleyi seçebiliyor. Twitter kullanıcılarına bu noktada 3 farklı seçenek sunuluyor.

  • Everyone: Herkes
    People you follow: Takip ettiğin kişiler
    Only people you mention: Sadece mention'lanan kişiler

Twitter, artık kullanıcılar tweet atarken 3 farklı seçim şansı sunuyor.
Twitter, artık kullanıcılar tweet atarken 3 farklı seçim şansı sunuyor.

Böylece kullanıcılar tweet atarken seçim yapıp, herkesin cevap vermesini, yalnızca takip ettiği kişilerin veya sadece mention'lanan kişilerin yanıtlayabileceğini seçebiliyor. Bu da aslında bir anlamda yorum bölümünün kapatılıyor olması anlamına geliyor. Özellikle çok yüksek takipçili hesapların paylaştığı tweet'lerde zaman zaman yorum bölümünde kaos oluşabiliyor. Bunu engellemek isteyen kişilerin 'Conversation Participants' sistemini kullanabileceği aşikar. Özellik şu anda test aşamasında. Yani belirli kişilere açılmış durumda ama herkes kullanamıyor. Yakında tüm kullanıcılar için aktif olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >