Twitter, verileri indirme özeliğini tekrardan aktif etti

Twitter
Twitter

Twitter, birkaç ay önce güvenlik gerekçesiyle pasif hale getirdiği veri indirme sistemini yeniden kullanıma açtı.

Böylece isteyen kişiler Ayarlar üzerinden birkaç tıklamayla Twitter'daki kişisel verilerini indirebiliyor.

Twitter arşivi hazır olduğunda kullanıcılar bilgilendiriliyor ve bu sayede indirme gerçekleştiriliyor.

Facebook, Twitter, Instagram ya da diğer sosyal ağlar çok fazla kişisel veri barındırıyor. Bunlar arasında fotoğraf ve videolar elbette ilk sırada. Ama arka planda aslında sanılandan çok daha fazla bilgi depolanıyor.

Zaman zaman kullanıcılar çeşitli nedenlerle paylaştıkları içerikleri olduğu gibi bilgisayarına indirmek isteyebiliyor. Fotoğraf veya video arşivini bilgisayarında tutmak isteyenler bu sistemi tercih edebiliyor.

Twitter, son birkaç aydır güvenlik tehditleri gerekçesiyle pasif hale getirdiği veri arşivi indirme özelliğini tekrardan kullanılabilir hale getiriyor.

Twitter veri arşivi nasıl indirilir?

Twitter verilerini talep ettikten sonra kullanıcıların bir süre beklemesi gerekiyor.
Twitter verilerini talep ettikten sonra kullanıcıların bir süre beklemesi gerekiyor.

Twitter'daki arşivinizi indirmek için Ayarlar / Hesap / Twitter verilerin yolunu izlemeniz yeterli. Daha sonrasında karşınıza 'verilerin bir arşivini indir' seçeneği geliyor. Elbette bu işlem için Twitter şifrenizi girmeniz isteniyor. Şifreyi yazıp ilerlediğinizde arşiv hazırlanmaya başlanıyor.

Bu süreç birkaç saat sürebiliyor ama yine de işlem tamamlandığında kullanıcılara hem e-posta gönderiliyor hem de bildirimgeliyor. Siz de e-posta ya da bildirime tıkladığınızda indirme işlemini başlatabiliyorsunuz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >