Twitter’dan 'futbol' yeniliği

Twitter, mobil ve masaüstü cihazlardan rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

Güncelleme ve yenilikleriyle adından söz ettirmeyi başaran Twitter, futbol tutkunlarını yakından ilgilendiren ‘canlı takip özelliğini’ resmen duyurdu. Özellik ile birlikte Avrupa’nın öncü futbol liglerinde her maçın kilit anları ve en önemli detayları anbean takip edilebilecek.

Dünyanın en prestijli sosyal medya platformları arasında gösterilen ve yüz milyonlarca kullanıcısıyla ilgi çekmeyi başaran Twitter, yeni projeler geliştirmekten de geri durmuyor. Twitter, son eklentisiyle birlikte futbol tutkunlarını mutlu etmeyi hedefliyor. Yeni güncelleme, ‘futbol etkinliklerinin’ takibini kolay hale getirmeyi başaracak.

Twitter'ın yeni güncellemesinde futbol kulüplerinin maç bilgileri de net biçimde görülebiliyor.
Twitter'ın yeni güncellemesinde futbol kulüplerinin maç bilgileri de net biçimde görülebiliyor.

'5 büyük lig' takip edilebiliyor

Premier Lig, Bundesliga, La Liga, Serie A ve Ligue 1’in oluşturduğu dünyanın en büyük beş ligindeki tüm maç ve özel etkinlikler, Twitter’ın özel alanında anbean takip edilebilecek ve tüm gelişmeler kullanıcılarla süratli biçimde paylaşılabilecek. ‘Sohbet sekmesi’ şeklinde karşımıza çıkan güncelleme, oldukça basit bir arayüze sahip.

Güncellemede, sohbete katılmak için herhangi bir ‘hashtag’ kullanmak yerine, etkinlik sayfaları anahtar kelimeler aracılığıyla maça dair tüm tweet’leri tek bir yerde toplayacak. Herhangi bir maçtan bir saat öncesinde sayfalar canlı yayına geçiş yaparak hayranların sayfanın üst kısmında gerçek zamanda puanları takip edebilmelerini sağlayacak.

Twitter, şirket politikası gereği yenilik ve güncellemeleri sürekli olarak uygulamasına adapte ediyor.
Twitter, şirket politikası gereği yenilik ve güncellemeleri sürekli olarak uygulamasına adapte ediyor.

Öncü yorumlar penceresi kullanıcıları bekliyor

Ayrıca, futbolseverler iki belirli canlı zaman çizelgesi arasında seçim yapabilecek. ‘Öncü Yorumlar’ penceresi en popüler hesaplardan tweetl’er barındırırken (@SkyFootball, @GaryLineker, @ManCity, @Squawka), ‘En Yeni’ penceresinde futbol taraftarları gerçek zamanda maç hakkında bütün Twitter kullanıcıları tarafından yapılan konuşmalara dahil olabilecek.

Twitter’ın ‘Keşfet’ sayfasının altındaki ‘Gündemde Neler Var’ bölümüne inerek veya arama çubuğuna yönelerek bu etkinlik sayfalarını keşfedebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >