Twitter'ın 'paylaşmadan önce oku' sistemi tüm kullanıcılara açılıyor

Twitter
Twitter

Twitter, Haziran'dan bu yana test ettiği paylaşımdan önce oku özelliğini yakında herkes için aktif ediyor.

Sosyal medyadaki dezenformasyonu engellemeye çalışan bu sistemin şu ana kadar kullanıcıları %40 oranında daha fazla okumaya teşvik ettiği belirtiliyor.

Twitter, web sürümünün yanı sıra Android ve iOS için de gelişmelere devam ediyor. Bu kapsamda tıpkı Instagram'da olduğu gibi DM bölümü için sesli mesaj özelliği test ediliyor.

Yakın zamanda final sürümle birlikte du sistemin uygulamaya entegre olması bekleniyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Direkt Mesaj sorumlusu Alex Ackerman-Greenberg, bu bölümde insanların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için ek seçenekler sunacaklarını özellikle belirtiyor.

Twitter, bu yeni sistemle birlikte kullanıcıları haberleri paylaşmadan önce okumaya teşvik ediyor.
Twitter, bu yeni sistemle birlikte kullanıcıları haberleri paylaşmadan önce okumaya teşvik ediyor.

Buna ek olarak 'dezenformasyon' konusunda da önemli atılımlar var. Zira haberlerin içeriğine bakmadan yalnızca başlık ve küçük bir açıklamayı tweet'leyen ya da diğer sosyal ağlarda paylaşan çok fazla kişi var. Ancak Twitter bunun önüne geçebilmek için son 3 aydır yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Geliştirilen kart tasarımı, kullanıcı haberi paylaşmadan önce bağlantıyı ve içeriği küçük bir şekilde karşısına getiriyor. Hatta bu bölümde okuma tavsiyesi de veriliyor. Şu anda Haziran'dan bu yana yapılan denemelere göre kullanıcılar artık haberleri paylaşmadan önce %40 daha fazla okumaya başlamış. Bu da özellikte beklenen etkinin oluştuğu anlamına geliyor.

Twitter'ın birkaç hafta içinde kademeli olarak bu özelliği tüm kullanıcılara açması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >