Uber'in 'uçan taksi' projesinde sürpriz ayrılık

Jeff Holden
Jeff Holden

Uber'in 'uçan taksi' projesi uzun süredir konuşuluyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, dört yıldır projenin başında olan Jeff Holden sürpriz bir şekilde şirketten ayrıldı. İşte konuya ilişkin bilgiler:

Uygulama bazlı servisler arasında sürekli yenilenerek en fazla konuşulan hizmetler arasında giren Uber, yalnızca karadan değil; denizden ve havadan ulaşım için de kolları sıvamış durumda. Evet; halihazırda Uber'in birkaç yıldır sunduğu deniz taksi hizmeti var. Ama 'uçan taksi' projesi henüz pişme aşamasında. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken kısa süre önce projeyle ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. Dört yıldır uçan taksi projesinin başında yer alan Jeff Holden, şirketten ayrıldı.

Uber'in hedefi 2020'te uçan taksi testlerine başlayıp 2023'te projeyi hayata geçirmek. Üstelik bu tarihte dünya genelinde 200 uçuş gerçekleşeceği hedefleniyor.
Uber'in hedefi 2020'te uçan taksi testlerine başlayıp 2023'te projeyi hayata geçirmek. Üstelik bu tarihte dünya genelinde 200 uçuş gerçekleşeceği hedefleniyor.

Jeff Holden'ın görevini Eric Allison devralıyor

Holden'ın Uber'den aniden ayrılışı akıllara farklı soru işaretlerini getiriyor. Ancak, şirket 'uçan taksi' projesini hayata geçirmek için çalışmaya devam ediyor. Holden'dan doğan boşluğu Eric Allison kapatacak gibi görünüyor. Projenin başına geçirilen Allison'ın önümüzdeki günlerde merakla bekleyen kişiler için önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

İki sene içinde uçan taksilerle testlere başlamayı hedefleyen Uber, bu süreci mümkün olduğunca verimli kullanmak istiyor. Planlanan takvimde testlerin gerçekleşmesi Uber taksilerin bir an önce hayata geçmesi anlamına geliyor. Gücünü tamamen elektrikten alan ve helikopterlere oranla daha az ses çıkaran bir uçan taksi üzerinde konuşuluyor. Maksimum 24o km hız ile tek şarjda 160 km yol alabileceği tahmin ediliyor. Test süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2023'te hayata geçmesi beklenen bu projede taksilerin her saat başı dünya genelinde toplamda 200'e varan kalkış gerçekleştirmesi bekleniyor.

Uber kurucuları Garrett Camp ve Travis Kalanick.
Uber kurucuları Garrett Camp ve Travis Kalanick.

Uber neden kurulmuştu?

Uber kurucusu Garrett Camp, ABD'deki taksi kirliliği ve taksi şoförlerinin kaprislerinden sıkılmış ve konforlu bir ulaşım için Travis Kalanick (Uber kurucu ortağı) ile projeyi hayata geçirmişti. Elbette bu adım beraberinde BlablaCar ve Addison Lee gibi 'paylaşımlı' araç uygulamalarını da beraberinde getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >