Üç büyük operatör duyurdu: Ukrayna'daki Türklere ücretsiz hizmet verildi

Üç büyük operatör Ukrayna'daki Türklere ücretsiz hizmet verildiğini duyurdu
Üç büyük operatör Ukrayna'daki Türklere ücretsiz hizmet verildiğini duyurdu

Ukrayna'da kalan Türk vatandaşlarının iletişim problemi yaşamaması adına üç büyük operatör şirketi harekete geçti. Türk Telekom'un yaptığı açıklamada “Ukrayna’da bulunan müşterilerimizin acil iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ücretsiz dakika, SMS ve internet tanımlanacaktır'' denildi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar devam ederken Ukrayna’nın farklı bölgelerinde yüzlerce Türkiye vatandaşı havayollarının Rusya tarafından hasar alması nedeniyle mahsur kaldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki Türk vatandaşlarına irtibat numaralarını paylaşarak ulaşmaya çalışırken üç büyük GSM operatörü de duyuru yaptı.

Üç büyük operatör duyurdu

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, Ukrayna'daki Türklere ücretsiz konuşma,internet ve SMS sundu. Üç şirketin de açıklaması benzerken, Türk Telekom’un Twitter üzerinden yaptığı duyuru şu şekilde idi:

  • “Ukrayna’da bulunan müşterilerimizin acil iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ücretsiz dakika, SMS ve internet tanımlanacaktır. Bu ülkede bulunan vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının yönlendirmelerine uymalarını tavsiye ederiz.”

Vize istenmeyecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’daki Türk vatandaşlarının ülkemize getirilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığını söyledi. Ancak Çavuşoğlu, hava sahasının kapalı olması nedeniyle beklediklerini ifade etti. Vatandaşların Romanya, Polonya ve Moldova’ya kara yoluyla geçebilmesi halinde bu ülkelerin Türkiye vatandaşlarından vize, PCR testi ve aşı sertifikası istemeyeceğini de belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >