Uçaklarda mart ayından itibaren Özel Harekat Polisleri görev alacak

arşiv
arşiv

Uçaklarda mart ayından itibaren Özel Harekat Polisleri görev alacağı bildirilirken, silahlı olarak seyahat edecek olan polislerin tüm uçuşlarda bulundurulması öngörülmüyor.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasa maddesi uyarınca, uçaklarda özel eğitimli silahlı güvenlik görevlilerinin bulundurulmasının önü açılmıştı. Düzenlemenin temel amacı, terör riski olan dış hatlarda seyahat eden yolcuları korumak, yolcuların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğu belirtiliyor.

Silahlı görevli, arka koltukların birinde oturacak. Bu kişinin kimliği belli olmayacak. Sivil kıyafetli olacağı belirtiliyor. Silah taşıdığı ya da silah bulundurduğu da fark edilmeyecek.

Tüm uçaklarda silahlı güvenlik elemanı bulundurulması öngörülmüyor. Yalnızca risk tanımlaması yapılan uçuşlarda, silahlı görevliler yer alacak. İçişleri Bakanlığı, mütekabiliyet ilkesi saklı kalmak kaydıyla Türkiye uçuşu olan yabancı sivil hava araçlarında silahlı güvenlik görevlisi bulundurulmasına izin verecek. Bu ülkelere karşı Türkiye de benzer uçuşlarda silahlı güvenlik görevlisi bulundurabilecek.

Gazete Habertürk’ün haberine göre düzenlemelerde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün ölçüt ve kurallarının dikkate alındığı belirtildi, “Bunlara ilişkin uluslararası düzeyde ICAO düzenlemeleri mevcuttur. Türkiye’deki düzenleme de buna uygun olarak yapılmıştır” bilgisi verildi.

Yeni uygulama mart ayında başlıyor

Polislerin Özel Harekât biriminden seçileceği ve mart ayından itibaren uçaklarda görev alacağı öğrenildi. Polisler sivil olarak seyahat edecek. Silah taşıdığı ya da silah bulundurduğu da fark edilmeyecek. Tüm uçaklarda silahlı güvenlik elemanı bulundurulması öngörülmüyor. Yalnızca risk tanımlaması yapılan uçuşlarda görev alacaklar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >