Ücretli iPhone ve iPad uygulamalarını bedava deneme imkanı: Try It For Free

App Store
App Store

Apple, ücretsiz deneme özelliği sunan uygulamaları öne çıkarmak için App Store'da "bedavaya deneyin" sekmesini aktif hale getirdi.

Apple, uygulama mağazası App Store için ücretsiz deneme imkanı sağlayan "Try It For Free" isimli özel bir sekmeyi aktif hale getiriyor. Geçtiğimiz aylarda yazılım geliştiriciler için özel abonelik sistemini kullanıma açan şirket, bu kez de kapsamı daha da genişleterek uygulamalar hakkında fikir sahibi olmak isteyenlere ücretsizdeneme imkanı sunuyor.

App Store'a dahil edilen bu sistem, kullanıcılara ücretsiz deneme süreci sunan uygulamaların tek bir pencere altında kolayca ulaşılabilir hale gelmesini hedefliyor. Şimdilik bu formda pek uygulama yer almasa da önümüzdeki dönemlerde sayılarının önemli oranda artması bekleniyor.

Kullanıcıları ücretsizuygulamalara yönlendiren bu sistemin önümüzdeki süreçte aktif olarak tercih edilmesiyle birlikte önemli bir ivme kazanacağı tahmin ediliyor.

App Store üzerinden Uygulamalar kısmına tıklandığında listenin ikinci sırasında ücretli olduğu halde denemeye açık olan uygulamalar listeleniyor.
App Store üzerinden Uygulamalar kısmına tıklandığında listenin ikinci sırasında ücretli olduğu halde denemeye açık olan uygulamalar listeleniyor.

Ücretsiz deneme özelliğine nasıl ulaşabilirim?

En çok merak edilen detaylardan biri ise ücretsiz deneme özelliğine nasıl ulaşılabildiği... Bunun için öncelikle App Store'a erişip, Uygulamalar sekmesine giriş yapmak gerekiyor. Daha sonra ücretsiz deneme özelliği listenin ikinci sırasında yer alıyor. Ücretsiz deneme süresi ise uygulamaya bağlı olarak değişiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >