Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerine yüzde 25 zam

Arşiv
Arşiv

Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinin yüzde 25 artırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek lisans öğrencilerinin de burslarını okudukları ülkelerin şartlarına göre yükselteceklerini söyledi. Erdoğan, "Burslarda döviz bazında yüzde 26-27 civarında zam yapmış bulunuyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli öğretmen ve yüksek lisans öğrencilerine birer müjde verdi. Erdoğan, ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleriyle yüksek lisans öğrencilerinin burslarının artırılacağını söyledi.

"Saatlik ücrete yüzde 25 zam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meslek kanunu getirerek öğretmenlere mali ve ilave haklar tanıdık. Ek ders ücreti karşılığında görev yapan ve usta öğreticiler ile ilgili adım atıyoruz. Saatlik ücrette yüzde 25 artışa gidiyoruz. Aylık ücrette yüzde 91 artış yapmış olacağız 2023'te. Lisansüstü öğrencilerin bursunu da değişen oranda yükseltiyoruz. Burslarda 26-27 civarında zam yapmış oluyoruz" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >