Ücretsiz doğalgazın detayları belli oldu

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı 'ücretsiz gaz müjdesi' Resmi Gazete´de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'taki Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde düzenlenen Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı 'ücretsiz gaz müjdesi' Resmi Gazete´de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde, 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı, konutlarda '1 ay ücretsiz, 1 yıl boyunca ise indirimli olacak' müjdesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 santimetre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak.

Tahsil edilen faturaya iptal

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) bir aylık ücretsiz doğalgaz uygulaması hakkında açıklama yaptı. Buna göre, tahsi̇l edi̇len faturalar varsa i̇ptal edi̇lecek ve i̇adesi sağlanacak. Ön ödemeli sayaç kullananlar da yararlanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >