Üçüncü havalimanında taksi yerine Uber olacak iddiası yalanlandı

Uber
Uber

Son günlerde konuşulan bir iddiaya göre yeni havalimanının taşıma hizmetini Uber'in üstleneceği ve hatta taksicilerin bu bölgede bulunmalarının yasak olacağı bile konuşulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Habertürk Gazetesi’nden ortaya atılan iddiaya göre pisti tamamlanan ve 29 Ekim’de açıklaması planlanan 3. Havalimanı’nda taksilerin yasak olacağı ve Uber’in ihaleyi aldığı yazılmıştı.

Havalimanına gidecek yolcular taksiyle gidebilecek ancak havalimanına gelip şehir içlerine yolculuk yapacaklar Uber’i kullanacak diye belirten iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Hürriyet’in haberine göre İstanbul’daki yeni havalimanının inşasını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi, Uber ile herhangi bir görüşme yapılmadığını ve herhangi bir anlaşmaya varılmadığını duyurdu.

''Haberde bahsi geçen şirket ile herhangi bir görüşme yapılmamış, anlaşmaya varılmamıştır''

İstanbul Yeni Havalimanı’nın işletmesini üstlenen İGA’nın, havalimanının operasyona başlamasıyla sunulacak taksi hizmeti için ‘’34 No’lu Taksiciler Kooperatifi’’ ile çalışmak üzere anlaşma sağladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''İstanbul Yeni Havalimanı’nı yolcu deneyimi konusunda 'dünyanın en önemli havalimanı' haline getirmeyi hedefleyen İGA, bu anlayışla daha önce görülmemiş bir taksi hizmeti için yeni standartlar paketi belirlemiştir. Tamamlandığında 'dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı' olacak İstanbul Yeni Havalimanı’na yakışır bir hizmet vermek hedefiyle 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi ile gerçekleştirilecek sözleşmeye pek çok yeni standart eklenmiştir. Ortak karara bağlanan yeni standartlar, sıklıkla denetlenecek ve yolculara en iyi hizmetin verilmesi konusu üzerinde titizlikle durulacaktır. İGA, 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi ile yapacağı sözleşmenin son safhasında bulunmaktadır. Onayların tamamlanmasının ardından sözleşme imzalanarak gerekli açıklamalar yapılacaktır. Bu noktoda, haberde bahsi geçen şirket ile herhangi bir görüşme yapılmamış, anlaşmaya varılmamıştır.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >