UFO hatta S-400 sananlar oldu: Gökyüzündeki ışığın sırrı ortaya çıktı

Türkiye'de gökyüzünde görülen parlak cismin Rus balistik füzesi olduğu anlaşıldı -DHA
Türkiye'de gökyüzünde görülen parlak cismin Rus balistik füzesi olduğu anlaşıldı -DHA

Van'da ve Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyünde görülen birçok kişinin UFO sandığı ışık huzmesinin sırrı çözüldü. Işık huzmesinin Rusya'nın Astrahan kentindeki Kapustin Yar uzay üssünden fırlatılan bir Rus balistik füzesi olduğu anlaşıldı.

Yerel medyada yer alan haberlerde, Ural Dağları bölgesi ve İdil Nehri çevresinde Perşembe gecesi görülen ışık huzmesi, yerel sakinler tarafından UFO sanılmıştı. Ancak bu cismin, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından videosu yayınlanan Kapustin Yar bölgesinden deneme amaçlı fırlatılan Topol-M modeli kıtalararası balistik füzesi olduğu anlaşıldı.

"Ne olduğunu çözemedik"

Yücebelen köyü sakinlerinden Şenol Selvi, "Gökyüzünde parlak bir cisim gördük. Kayda aldım sonra gözden kayboldu. Ne olduğunu bilmiyoruz. Çok heyecanlandık. Ben önce helikopter, uçak zannettim. Aklımızdan her şey geçti ama ne olduğunu bir türlü çözemedik" dedi.

Vatandaşlar ışık huzmesini görünce anında kayıt aldı.
Vatandaşlar ışık huzmesini görünce anında kayıt aldı.

"S-400'ü deniyorlar sandım"

  • Nihat Selvi ise “Işığın göktaşı olduğunu düşünüyorum. Yaylaya büyük bir ışık vurdu. Herhalde 'S-400 alındı, deneme yapıyorlar' dedim. Ne olduğunu çok merak ediyoruz" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >