Ufo'lar neden daire şeklindedir?

Ufo'ların şekli ve o şeklin Ufo'lara kazandırdığı özellikler

Belki doğru belki yalan olan Ufo'lar, tarihte ilk defa milattan önce 1440'da, Mısır'da III. Thutmose tarafından uçan bir disk olarak görüldü. O zamanlardan beri daire olarak tasvir edilmiş bu cismin neden yuvarlak olduğu hep bir soru olarak kalmıştır.Yabancıların genelde çay tabağı benzetmesinde bulunduğu Ufo'ları, biz genelde 'uçan daire' olarak biliyoruz
Bizim alıştığımız uçak şekilleri genelde sigara tarzı, boyuna uzun şekillerdedir. Halbuki bu cisimler gördüklerimizden daha farklılar.
Peki, bizden daha akıllı ve üstün bir form olarak görülen bu uzaylılar neden bu şekilde uçaklar kullanıyor? Yoksa bizim bilmediğimiz bir esprisi mi var bu şeklin? Öyleyse neden biz de disk tarzı uçaklar kullanmıyoruz?

Tabi bu konu hakkında kesin bir şey söylemek imkansız olsa da birkaç ihtimal üzerinde duruluyor:
Yapay yerçekimi oluşturma

                                    Her yaşayan canlı, kas ve kemik kaybını önlemek için yerçekimine ihtiyaç duyar özellikle de uzun uzay yolculukları yapıyorsa. Bunun için de yapay bir yerçekimi oluşturmaları gerekmektedir. Bunu uzayda uygulayabilmeniz için ise tek bir yol var: Dönmek. Uzay aracınızın 360 derece dönmesi size yapay bir yerçekimi sağlayabilir. Yani bu nedenle, disk biçiminde dönen bir uzay aracı, yapay yerçekimi yaratmak için en uygun şekil ve tasarımdır.
Yapay yerçekimi oluşturma Her yaşayan canlı, kas ve kemik kaybını önlemek için yerçekimine ihtiyaç duyar özellikle de uzun uzay yolculukları yapıyorsa. Bunun için de yapay bir yerçekimi oluşturmaları gerekmektedir. Bunu uzayda uygulayabilmeniz için ise tek bir yol var: Dönmek. Uzay aracınızın 360 derece dönmesi size yapay bir yerçekimi sağlayabilir. Yani bu nedenle, disk biçiminde dönen bir uzay aracı, yapay yerçekimi yaratmak için en uygun şekil ve tasarımdır.
Değişik koşullara uyum sağlamak

                                    
                                    Disk şekli, pek dengeli görünmese de aslında her türlü durumda, çok çok uzun mesafeler için, aerodinamik ve hidrodinamik (havada ve suda) koşullar için bile gayet üstün ve kapsamlı bir şekil olarak görülüyor. Bu cisimler çok uzun mesafeler katettiğini düşünürsek en uygun şeklin disk şekli olduğunu görüyoruz.
Değişik koşullara uyum sağlamak Disk şekli, pek dengeli görünmese de aslında her türlü durumda, çok çok uzun mesafeler için, aerodinamik ve hidrodinamik (havada ve suda) koşullar için bile gayet üstün ve kapsamlı bir şekil olarak görülüyor. Bu cisimler çok uzun mesafeler katettiğini düşünürsek en uygun şeklin disk şekli olduğunu görüyoruz.
Uzun süre hava da kalma

                                    Dönen bir cisim Coanda efektiyle havada uzun süre kalabilir. Coanda efektinin mantığını kısaca açıklamak gerekirse;dönen bir ping pong topunun hava akımının alt tarafına yapışarak havada bir süre kalmasıdır diyebiliriz. Bu da uçan bir dairenin nasıl hava da kalabileceğini ve neden daire şeklinde dönen bir tasarımı olduğunu bize açıklamış olur.
Uzun süre hava da kalma Dönen bir cisim Coanda efektiyle havada uzun süre kalabilir. Coanda efektinin mantığını kısaca açıklamak gerekirse;dönen bir ping pong topunun hava akımının alt tarafına yapışarak havada bir süre kalmasıdır diyebiliriz. Bu da uçan bir dairenin nasıl hava da kalabileceğini ve neden daire şeklinde dönen bir tasarımı olduğunu bize açıklamış olur.
Asteroitlerden sıyrılma

                                    Ufo'nun küçük ve ince olması asteroidlerden sıyrılması için de gayet uygun.
Asteroitlerden sıyrılma Ufo'nun küçük ve ince olması asteroidlerden sıyrılması için de gayet uygun.
Neden biz de daire şeklinde uzay gemisi yapmıyoruz?

                                    
                                    Aslında yapmaya çalışıyorduk fakat aracın şeklinden kaynaklanan kaldırma ve denge sorunları yüzünden hiçbir zaman hayata geçemedi. Bu projeler de belki daha sonra teknolojik gelişmeler ile birlikte tekrar hayata geçirilmek üzere rafa kaldırıldı.
Neden biz de daire şeklinde uzay gemisi yapmıyoruz? Aslında yapmaya çalışıyorduk fakat aracın şeklinden kaynaklanan kaldırma ve denge sorunları yüzünden hiçbir zaman hayata geçemedi. Bu projeler de belki daha sonra teknolojik gelişmeler ile birlikte tekrar hayata geçirilmek üzere rafa kaldırıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >