Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy - Arşiv
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy - Arşiv

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy iki gün önce koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Bugün alınan bilgiye göre Zelenskiy'nin tavsiye üzerine hastaneye yattığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Pazartesi günü yeni tip koronavirüs (COVID-19) testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Ülke medyasına yansıyan haberlere göre Zelenskiy’nin hastaneye kaldırıldı.

Zelenskiy’nin sözcüsü durumu doğrularken, yaptığı açıklamada, "Teşhisin ardından evine gitmişti. Ancak daha isabetli şekilde izole olmak ve hastalığı kimseye bulaştırmamak adına hastaneye gitmenin daha doğru olduğunu düşündü. Orada hastalar için daha iyi şartlar sunuluyor. Ciddi bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy pazartesi günü Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, tüm önlemlere rağmen test sonucunun pozitif çıktığını belirtmişti. Kendisini karantinaya alacağını belirten Zelenskiy, "Çoğu kimse COVID-19'u atlatıyor. Ben de atlatacağım. Her şey iyi olacak" ifadelerini kullanmıştı.

  • Hastaneye kaldırılan Vladimir Zelenskiy'nin sağlık durumu hakkında açıklama yapılmadı.

Eşi Haziran'da koronavirüs olmuştu

Zelenskiy’e koyulan teşhisin ardından Ekonomi Bakanı, Savunma Bakanı ve danışman kadrosundan bir isimde de virüse rastlanmıştı. Zelenskiy'nin eşi Olena da 15 Haziran’da koronavirüse yakalandıktan sonra sağlığına kavuşmuştu.

Son durum nedir?

  • Öte yandan Ukrayna Sağlık Bakanlığı vakalarda yeni bir rekor kırıldığını duyurdu. Bakan Maksym Stepanov tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 11 bin 57 yeni teşhis koyulduğu belirtildi. Toplam vaka sayısı 500 bin 865’i geçerken, ülkedeki ölü sayısı ise 9 bin 145 olarak kayıtlara geçti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >