Ukrayna ordusu, işgal altındaki limanda Rus gemisini vurdu

Rus gemisi
Rus gemisi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 29. gününde iki ülke arasındaki çatışmalar devam ediyor. Bölgeden gelen son haber de çatışmaların boyutunu gözler önüne serdi. Buna göre Ukrayna ordusu, işgal altındaki Berdyansk limanında Rus ordusuna ait çıkarma gemisini vurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "İşgal altındaki Berdyansk limanında işgalcilerin Karadeniz filosuna bağlı büyük çıkarma gemisi 'Orsk' imha edildi" ifadelerine yer verildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, tüm hızıyla devam ediyor. Müzakere görüşmelerinden henüz resmi bir sonuç çıkmadı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov önceki gün gerçekleştirdiği açıklamada, "Ukrayna tarafı, müzakereler sırasında üzerinde anlaşmaya varılması gereken şeyleri anladığını ifade etmiş gibi görünse de kendi tekliflerini reddederek sürekli pozisyon değiştiriyor" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki restleşmenin sürdüğü sıralarda savaş bölgesinden de dikkat çeken bir haber geldi. Buna göre Ukrayna ordusu, işgal altındaki Berdyansk limanında Rus ordusuna ait çıkarma gemisini vurdu.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri: Orks imha edildi

Ukrayna Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "İşgal altındaki Berdyansk limanında işgalcilerin Karadeniz filosuna bağlı büyük çıkarma gemisi 'Orsk' imha edildi" ifadesi kullanıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında birçok kentte yıkım giderek artıyor. Rus bombardımanlarının hedefindeki Harkov kentindeki yıkıma ilişkin belediye tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "998'i sivil yaşam alanı olan bina dahil toplam bin 143 nokta bombalandı. Harkov'u ordu, yerel kuvvetler ve halk savunuyor. Gönüllüler imkanlar dahilinde zarar gören binaları onarıyor" denildi. Öte yandan belediye tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, Rus saldırılarının başlamasından bu yana Harkov'da yaklaşık 15 bin kişinin metro istasyonlarında yaşadığı belirtilmişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediğini, Kiev şehrini kuşatamadığını ve Ukrayna'nın sol yakası üzerinde kontrol kurma görevini yerine getirmediği belirtildi. Açıklamada, Rusya'nın Kiev, Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Mariupol'u ele geçirmek amacıyla saldırıyı yeniden başlatma girişimlerinden vazgeçmediğine dikkat çekildi.

"Mariupol bombalanmaya devam ediyor"

Rusya Silahlı Kuvvetlerin cephedeki durumu iyileştirmek için, Ukrayna sınırlarına yeniden konuşlandırma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Son 24 saatte, Kalinovka, Gorinka, Puşa-Voditsa, Novıye Petrovtsi, Romanovka ve Kiev şehrinin kuzeydoğusunun topçu atışlarıyla vurulduğu hatırlatıldı. Mariupol'daki sivil altyapı tesislerinin de hava ve topçu atışları altında kalmaya devam ettiği aktarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >